Zaterdag nam de ploeg van coach Rankovic sportieve revanche voor de blamage van vorige week tegen Almere City. De bekerwedstrijd tegen PSV, dat uitkomt in de kampioenspoule, bleef tot het einde spannend.

In de eerste helft probeerden de bezoekers uit Eindhoven de Haagse ploeg onder druk te zetten en ze tot fouten te dwingen om in omschakeling toe te slaan. Een enkele keer slaagde PSV daar ook in zonder echter tot grote kansen te komen. De eerste grote kans voor de gasten kwam in de 17e minuut toen een kopbal uit een corner van de Haagse doellijn gekopt moest worden. Zes minuten later was de thuisploeg dicht bij een treffer toen een omhaal van Donovan de Groot ook van de doellijn gered moest worden.

Na ruim een half uur spelen kwam de ploeg uit de lichtstad toch op voorsprong. Een vrije trap aan de zijkant van de strafschopgebied werd direct hoog in de korte hoek getrapt, 0-1. Vijf minuten later was de stand alweer in evenwicht. Een vrije trap van Kursat Cil belandde op het hoofd van Delano Ladan en diens kopbal was de PSV doelman te machtig, 1-1. Met deze tussenstand zochten de ploegen de kleedkamer op.

Na rust zagen de toeschouwers een bijna identieke 2e helft. Een hard werkend ADO Den Haag dat de gasten het voetballen bijna onmogelijk maakte. Overal zat de Haagse ploeg de tegenstander kort op de huis en kon ook af en toe gevaar stichten zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Aan Haagse kant hield doelman Delano Kloos zijn ploeg in de 67e minuut op de been door een geplaatste kopbal uit zijn doel te ranselen.

Na 90 minuten voetballen, onder de prima leiding van scheidsrechter Nederpel, moesten strafschoppen uiteindelijke beslissen welke ploeg door zou gaan naar de volgende ronde. PSV probeerde de “Krul” variant en slaagde daarin met vlag en wimpel. De vlak voor tijd ingevallen doelman pareerde de eerste 2 strafschoppen van ADO Den Haag en zijn medespelers maakte geen fout waardoor PSV zich mag gaan opmaken voor de volgende ronde.

Volgende tegenstander voor de ploeg van coach Rankovic is koploper NAC. Aanvang op De Aftrap is 14.30.

Opstelling ADO Den Haag: Delano Kloos, Tyrone Owusu (76e Hennos Asmelash), Noah van Geenen, Henk van Schaik, Nigel Ogido Nwanko, Maarten Rieder (46e Joep Strijland), , Donovan de Groot (71e Chovanie Amatkaryo) Kursta Cil (©), Delano Ladan, Sam van Huffel (80e Lance Duijvestijn) en Emre Bigli (89e Levy Berends)