Wedstrijden tegen FC Utrecht zijn voor ADO Den Haag altijd lastige wedstrijden. Beide ploegen zijn altijd aan elkaar gewaagd, en afgelopen zaterdag was dat op De Aftrap weer eens niet anders. In de najaars competitie was de eerste wedstijd tussen beide ploegen in Utrecht in 1-1 geëindigd. In Den Haag werden ook nu de punten weer gedeeld met een 2-2 eindstand op het scorebord. ADO Den Haag kwam erg goed uit de startblokken, al na 2 minuten kwam ADO Den Haag al aan de leiding. Een corner van Rabbi Mwenda werd door Hugo Botermans binnen gekopt (1-0).

Heel erg lang kon de ploeg van trainer Mark Schuur niet van de voorsprong genieten, want reeds in de 5e minuut kwamen de Utrechtenaren weer op gelijke hoogte. Het had hierbij de hulp van ADO Den Haag speler Cas van Altena die onfortuinlijk de bal achter doelman Timon Flikkert in het schoot(1-1). Nog in de zelfde minuut kreeg ADO Den Haag via Yayha Boussakou een kans die door een FC Utrecht speler tot corner werd verwerkt, helaas leverde deze corner niets op. Het middengedeelte van de 1e helft ging gelijk op. Maar helaas was de opbouw bij ADO Den Haag te traag en niet naar voren gericht, hierdoor kom FC Utrecht redelijk makkelijk op de been blijven. De enige goede mogelijkheid die ADO Den Haag in de 1e helft nog kreeg was via Hugo Botermans die in de 22e minuut zijn schot over zag gaan. In de 35e minuut was er nog een kans voor FC Utrecht, maar ondanks dat doelman Timon Fikkert niet bij de bal kwam konden de Utrechtenaren niet scoren. En met de 1-1 op het bord floot scheidsrechter Westenbroek voor de rust.

Nadat trainer Schuur zijn mannen in de rust duidelijk had gemaakt dat het toch wel een stuk beter moest, kwam ADO Den Haag scherp uit de startblokken voor de 2e helft. Zowaar werd het in de 1e minuut na rust al 2-1 en wederom was het spits Hugo Botermans die een fout van doelman Fabian de Keijzer afstrafte en zijn 2e van de middag binnen schoot (2-1). Hierdoor leek ADO Den Haag de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas werd het vertoonde spel van Haagse zijde er niet beter op. Want pas in de 60e minuut was er weer een doelrijpe kans, invaller Robin van Straaten zag zijn schot echter naast gaan.

Direct uit de tegenaanval was er een goede mogelijkheid voor FC Utrecht, maar de bal ging hoog over. In de 63e minuut leek Hugo Botermans de wedstrijd te gaan beslissen maar zijn boogbal, na een pass van Cas van Altena, ging over. In de 57e minuut was het Dino Janssen die FC Utrecht op gelijke hoogte bracht (2-2).

FC Utrecht trainer Ruud Heus ging nu opzoek naar de overwinning met een dubbele wissel om de wedstijd te kunnen winnen. Maar met veel kunst en vliegwerk bleef ADO Den Haag overeind en trok een zwaar bevochten punt over de streep. Voor ADO Den Haag wacht volgende week de uitwedstrijd tegen FC Groningen en dat zal ook weer een zware wedstrijd worden, mede ingegeven dat de twee eerdere ontmoetingen dit seizoen, voor de beker en de competitie beide ruim werden verloren. De eerstvolgende thuiswedstrijd voor ADO Den Haag O17 is pas op 11 maart en dat is dan de returnwedstrijd tegen FC Groningen.