Op bezoek bij Vitesse begon de ploeg van coach Rankovic goed aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut doken de aanvallers van ADO Den Haag gevaarlijk op voor het doel van Vitesse. Jammer was het dan ook dat de Haagse ploeg na vier (!) minuten spelen uit haar ritme werd gehaald omdat een van de grensrechters een hamstringblessure op had gelopen. Het duurde vervolgens bijna een half voordat een vervanger gereed was om de taken over te nemen.
Na de hervatting waren de rollen een beetje omgedraaid. Vitesse was nu ook bij de les en wist in de 9e minuut onachtzaamheid in de Haagse defensie genadeloos af te straffen. Nadat een vrije trap lang onderweg was om uiteindelijk bij de 2e paal slecht verwerkt te worden. Hierdoor kwam de bal voor de voeten van een Arnhemse aanvoerder die wel raad wist met dit buitenkansje, 1-0. Een domper voor ADO Den Haag dat nu tegentreffer en de thuisploeg was na de openingstreffer ook niet bij machte om ADO Den Haag haar wil op te leggen. Tot aan de rust kwamen beide ploegen niet tot echte kansen en gingen dan ook met een 1-0 ruststand naar de kleedkamers.

Na de pauze ging ADO Den Haag rustig verder waar het gebleven was. Geduldig zocht men naar een gaatje in de Vitesse defensie. ADO Den Haag kreeg controle over de wedstrijd zonder tot echt grote kansen te komen. In de 77e minuut kreeg Tyrone Owusu aan de rechterkant de bal en kon opkomen richting het vijandelijk doel. Van ver besloot hij een poging te wagen en de Haagse bank zag zijn vlammende schot diagonaal in de kruising eindigen, 1-1.

Tyrone Owusu

Na deze gelijkmaker leek de wedstrijd ook zo te eindigen. Echter, in de 84e minuut kreeg de ADO Den Haag defensie de bal niet weggewerkt en kon zodoende weer voor het Haagse doel ingebracht worden. Tot verbazing van alles en iedereen verdween de bal echter over doelman Delano Kloos in het doel, 2-1. De thuisploeg had zijn voorsprong weer en deze zou in het restant niet meer in gevaar komen. ADO Den Haag deed zichzelf vandaag te kort maar het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Opstelling ADO Den Haag: Delano Kloos, Tyrone Owusu , Noah van Geenen, Henk van Schaik, Nigel Ogido Nwanko, Lance Duijvestein (85e Oualid Maatoug), Donovan de Groot (88e Levy Berends), Kursta Cil (©), Delano Ladan, Sam van Huffel (73e Joep Strijland) en Emre Bigli (59e Chovanie Amatkarijo)