Dinsdagavond verzamelden de spelers en begeleiders van ADO Den Haag onder 15 in Hoek van Holland voor een trip naar West Ham United. ADO Den Haag onder 15 is uitgenodigd door de opleiding van West Ham United om een toernooi op hun opleidingscomplex te spelen.

Na een goede bootreis kwam het gezelschap woensdagmorgen om 06:30 aan en werd opgehaald door busjes van de West Ham United Academy. David Johnson en zijn chauffeurs, brachten ons naar ons hotel in Ilford, daar kon een deel van de spelers al hun kamer in, de overige kamers waren later op de dag klaar.

Daarna met de West Ham United busjes naar de Academy. Stefano Das Neves Brito, onze fysiotherapeut, verzorgde de warming up in een keurige sporthal MET kunstgras. Inmiddels waren ook de eerste ouders al gearriveerd.

Na de warming up kreeg ADO Den Haag een rondleiding over de Academy, welke werd besloten met een videopresentatie van Terry Wesley, de Academy Manager van West Ham United.

Na de presentatie kregen we een uitstekend verzorgde lunch op de West Ham United Academy.

Na de lunch gingen spelers en staf op weg naar Southend United voor onze 1e wedstrijd. De wedstrijd werd gespeeld tijdens de regen en wind en op een aflopend veld. Dankzij de wind scoorde de nummer 10 van Southend United al in de 1e minuut de 1-0. Dat is ons dit seizoen al vaker overkomen. ADO Den Haag bleef moeite houden met de tegenwind en kwam in de 11e minuut op een 2-0 achterstand. Na een goede kopkans van Onur Demir, lukte het Youri Regeer om de spanning in de wedstrijd terug te brengen tot 2-1. Na een mooi schot van Alex Burghouwt (net naast) en weer een tweetal kansen van Youri Regeer, kreeg ADO Den Haag een vrije trap, welke door Youri Regeer, keurig in geschoten werd, 2-2.

Hierna kreeg Southend United weer een goede kans, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel waardoor de ruststand 2-2 was. In de 4e minuut van de 2e helft hield David van de Riet ADO Den Haag in de wedstrijd met een mooie redding. In de 12e minuut was er een mooi afstandsschot van Samir Bouttaoui. In de 23e minuut komt Southend United wederom op voorsprong 3-2. Dankzij een doelpunt van Samir Bouttaoui werd de eindstand 3-3.

Na de wedstrijd werd er gegeten bij de Academy van Southend United en vandaar ging het gezelschap terug naar het hotel voor een rustige avond. Donderdag staat er een rondleiding op het programma in het nieuwe stadion van West Ham United en in de middag wordt er een toernooi gespeeld met West Ham United, Cork City en ADO Den Haag.

Met dank aan Patrick Verveer voor de het verslag en de foto’s.