Na een leuke vrije middag van afgelopen zaterdag in de TRIX hal in Leidschendam, alwaar het team van O13 de verjaardag van leider René Zuiderwijk vierde met een mini toernooitje beachvoetbal indoor, stond vandaag de oefenwedstrijd in het Zuiderpark tegen Cambuur Leeuwarden op het programma.

Na overleg met beide trainers werd er om 12.00 afgetrapt voor de wedstrijd van 3x 25 minuten. In het 1e blok werd er een beetje warrig gespeeld aan de zijde van ADO Den Haag. Vroeger werd dit aangeduid als "Hotsteknotsebegoniavoetbal". Cambuur Leeuwarden was gewoon feller in het spel, steviger in de duels, en liet duidelijk merken dat er aan hun kant niets halen viel. Sterker nog ze konden zelfs de 0-1 op het scorebord zetten omdat ze wél de wil hadden om in ieder geval niet te verliezen. De enige (!) kans van de Hagenaars kwam van het hoofd van Augustas Grabazis, na een hoekschop van Nassef, maar miste precisie.

In het 2e blok kreeg ADO Den Haag wel een paar kansen. Als eerste was daar Chris Duncan, die ontsnapte aan de buitenspelval, schoot op het vijandelijke doel, maar de Cambuur-keeper redde bekwaam. Twee minuten erna probeerde Finn Dicke het met zijn hoofd, na een afgemeten voorzet van de opkomende Storm Kranendonk, maar schampte de bal.

In het 3e en laatste blok, direct na de aftrap, kreeg Rick de Groot een dot van een kans in een '1-tegen-1' situatie in het 16 metergebied met de keeper, maar weer hield hij zijn doel schoon. Eindelijk was daar de bevrijdende gelijkmaker. In de 63e minuut kreeg ADO Den Haag de zoveelste hoekschop en Ebi Broug kon vrij inkoppen. Alleen Rick de Groot kreeg 5 minuten voor het einde van de wedstrijd per ongeluk, en weer na een kluts, de bal voor zijn voeten maar schoot een meter of 2 over het doel, zodat de punten werden verdeeld.