Vooraf was de wedstrijd tussen ADO Den Haag O17 en Ajax O17 een topper in de Eredivisie B jeugd. Ajax stond bovenaan en ADO Den Haag op plek 3. Gegeven het feit dat ADO Den Haag de wedstrijd in de najaarscompetitie in Amsterdam met 0-1 had gewonnen, kon dit een boeiende wedstrijd worden.

Maar zaterdag om kwart over vier hadden de Amsterdammers duidelijk orde op zaken gesteld door met een 1-9 overwinning terug te keren naar Amsterdam. ADO Den Haag kwam vanaf de eerste minuut niet in de wedstrijd terwijl de ploeg van trainers Vink en Bogarde de touwtjes in handen nam. Reeds in de 6e minuut kwam Ajax op voorsprong door een penalty van Daishawn Redan, die samen met Jurgen Ekkenlenkamp zou uitgroeien tot de uitblinkers van deze wedstrijd. Beide spelers waren aan het eind van de wedstrijd goed voor drie doelpunten.

Na de vroege voorsprong kwam ADO Den Haag helemaal niet meer in zijn spel en bouwde Ajax de voorsprong in hoog tempo uit. Trainer Mark Schuur probeerde nog wel om het tij te doen keren door Cas van Altena te vervangen door Sven Vedder, maar het mocht niet baten, en zo was de wedstrijd na 29 minuten gespeeld en stond Ajax met 0-4 voor. Enige lichtpuntje was de Haagse eretreffer in de 29e minuut van de jarige Yayha Boussakou.

Na de rust nam Ajax direct weer het initiatief en was het in 52 minuten klaar met ADO Den Haag en stond het scorebord op 1-6, de 1-6 was zeker de mooiste goal van de wedstrijd. Ex ADO Den Haag speler Abdallah Aberkane schoot op schitterende wijze een vrije trap achter doelman Timon Fikkert. Daar kwam nog bij dat ADO Den Haag de wedstrijd met 10 man eindigde omdat Hugo Botermans met rood het veld moest verlaten. Al met al een zeer trieste middag voor de O17, hopelijk is er zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen O17 weer een goed spelend ADO Den Haag te zien. De wedstrijd op De Aftrap begint a.s. zaterdag om 12.00 uur.

Scoreverloop: 6. 0-1 Daishawn Redan (strafschop) 24. 0-2 Daishawn Redan 27. 0-3 Jurgen Ekkelenkamp 29. 0-4 Jurgen Ekkenlenkamp 29. 1-4 Yahya Boussakou 45. 1-5 Daishwan Redan 52. 1-6 Abdallah Aberkane 68. 1-7 Jurgen Ekkenlenkamp 69. 1-8 Sven Botman 80.1-9 Richonell Margaret

Met dank aan de heer Van Kleef voor de foto's.