Ook het vierde treffen met FC Groningen O17 heeft ADO Den Haag O17 geen overwinning opgeleverd. Na 80 minuten was de eindstand 1-1. Het was even afwachten hoe ADO Den Haag O17 de klap van het debacle tegen Ajax had verwerkt.

In de eerste vijf minuten tasten beide ploegen elkaar wat af, maar FC Groningen kreeg de eerste mogelijkheid via spits Giovanni Zwikstra, maar hij zag zijn schot gered door doelman Timon Fikkert. Zijn tweede poging werd door Cas van Altena weggehaald. In het daaropvolgende kwartier lag het initiatief toch meer bij de Groningers. Maar zoals wel vaker viel de eerste goal aan Haagse zijde. Na 17 minuten was het raak, de van een langduriger knieblessure terugkomende Samuel Chromek, rondde een solo fraai af en schoot zo de 1-0 achter doelman Mats Roorda.

Hierna durfde ADO Den Haag wat meer te voetballen en creëerde kansen via Yayha Boussakou en Rabbi Mwenda maar doelman Roorda pareerde alle acties. In de 35e minuut werd er niet goed uitverdedigd en bracht de Max Hamelink FC Groningen op 1-1. Hiermee was ook de ruststand bereikt.

In de tweede helft lag het offensief toch wat meer bij FC Groningen en werd ADO Den Haag slechts sporadisch echt gevaarlijk. Lucas leverland zag zijn schot naast gaan en een schot van Sem Steijn werd gestopt door de keeper. Drie minuten voor tijd leken de Groningers toch nog met de overwinning te gaan strijken, maar het schot van Max Hamelink ging over.

ADO Den Haag perste er nog een slotoffensief uit, maar dat had geen resultaat. En zo kon ADO Den Haag helaas weer niet winnen van FC Groningen. Volgende week is ADO Den Haag O17 vrij en de eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 25 maart a.s. dan is er de uitwedstrijd tegen Ajax.

Opstelling ADO Den Haag: Timon Fikkert; Joshua Adney, Sven Vedder(50.Danté Roethof), Cas van Altena, Lucas Leverland; Timo de Vreede, Rabbi Mwenda, Sem Steijn; Quincy Does(67. Tré Naujoks), Samuel Chromek(41.Mike Das), Yayha Boussakou

Met dank aan mevrouw Rietdijk en de heer van Kleef voor de foto's.