Zaterdag 11 maart stond voor onder 19 de wedstrijd tegen De Graafschap o19 op het programma. Voor onze onder 15 trainer Rick Hoogendorp was deze wedstrijd al maanden met rood omcirkeld, hij moest namelijk examen doen voor zijn UEFA A diploma onderdeel coaching.

De wedstrijd begon zoals van te voren werd verwacht ADO Den Haag dat het spel moest maken en De Graafschap dat vanuit een gesloten verdediging probeerde in de omschakeling toe te slaan. In de 12e minuut is het bij de eerste echt gevaarlijke counter van De Graafschap gelijk raak ,hoewel Delano Kloos in eerste instantie nog redding weet te brengen is het in de rebound wel raak 0-1.

ADO Den Haag kon nu zoals het zo mooi heet in de achtervolging maar deed dit in een te laag tempo zodat het de tegenstander niet in verlegenheid kon brengen. Zelf moest het beducht zijn op de gevaarlijke counters van De Graafschap . Dit was ook een van de redenen om de al vroeg in de wedstrijd tegen een gele kaart opgelopen Henk van Schaik te wisselen voor Levy Berends. De rust brak dan ook aan met een 0-1 stand.

In de rust werd de ploeg door trainers Hoogendorp en Rankovic op het hart gedrukt dat er een hoger baltempo moest worden gehanteerd om deze ploeg te verslaan. In eerste instantie weet ADO Den Haag wel een overwicht te krijgen maar tot echte grote kansen lijdt dit niet. Maar na een klein uur spelen is het uit het niets toch gelijk als Delano Ladan een terugspeelbal weet te onderscheppen en deze langs de keeper in het verlaten doel te schuiven.

Dit is voor ADO Den Haag het teken om het tempo nog verder op te schroeven , wat nu wel een aantal kansen tot gevolg heeft . Deze worden echter of gestopt door de keeper of jammerlijk gemist. De Graafschap komt eigenlijk op een moment na (slap ingeschoten) niet meer in het stuk voor. De trainers van ADO Den Haag maken een aantal wissels en deze lijken de ploeg alleen maar sterker te maken. Vlak voor tijd is het dan ook Delano Ladan die na een knappe individuele actie de bevrijdende 2-1 maakt. Deze stand komt in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar zodat ADO Den Haag weer 3 punten op zijn conto mag bijschrijven.

Na afloop is er ook voor trainer Rick Hoogendorp heugelijk nieuws hij is namelijk geslaagd voor zijn UEFA A diploma. Namens spelers en staf van onder 19 GEFELICITEERD !!!!