Zaterdag was de vraag of de ploeg van trainer/coach Rankovic de goede resultaten van de afgelopen weken een vervolg kon geven. Het antwoord op deze vraag is ja. De 0-1 overwinning doet vermoeden dat het een moeizame zege is geweest. Zonder overdrijven had de Haagse ploeg vandaag eenvoudig aan het doelsaldo kunnen werken.

Vooral de eerste 45 minuten creëerde de ploeg de mooiste kansen om ze ook net zo makkelijk om zeep te helpen. Gelukkig had aanvoerder Kusat Cil het vizier wel op scherp staan toen hij in de 26e minuut mocht aanleggen om op de rand van het strafschopgebied een vrije trap te nemen. Met een fraaie boog belandde de bal achter de kansloze keeper. Dat dit uiteindelijk ook de winnende treffer zou blijken te zijn had niemand verwacht. ADO Den Haag was oppermachtig en het wachten was dan ook op meer treffers maar zoals al aangegeven was dit vandaag een mission impossible.

Kursat Cil

In de tweede helft werd in de 54e minuut het verzet van de thuisploeg door een rode kaart (2x geel) verder aangetast. Echter de gasten wisten geen raad met de ruimte die het daardoor kreeg. Verder dan een afgekeurde goal (buitenspel) van Lance Duijvestijn en een schot op de lat van Chovanie Amatkaryo kwam de Haagse ploeg de 2e helft niet.

Toen het laatste fluitsignaal had geklonken werd direct duidelijk dat dit een overwinning met een bijsmaak was veroorzaakt door ADO Den Haag zelf. Een uitstekende 1e helft gevolgd door een matige 2e helft leverde weliswaar de 3 punten op die de ploeg zich als doel had gesteld maar men realiseerde zich ook dat verzuimd was om het doelsaldo verder te verbeteren.

Komende woensdag 22 maart komt NAC naar De Aftrap. Een overwinning betekent aanhaken bij de top van de ranglijst.

Opstelling ADO Den Haag: Delano Kloos, Tyrone Owusu , Noah van Geenen, Hennos Asmelash, Nigel Ogido Nwanko, Maarten Rieder, Sam van Huffel (79e Oualid Maatoug) Lance Duijvestein, Chovanie Amatkaryo, Kursat Cil (©), Yahya Boussakou (59e Donovan de Groot)