Zaterdag stond voor het team van ADO Den Haag O15 de competitiewedstrijd tegen Vitesse O15 thuis, op het programma. Voor ADO Den Haag is het belangrijk om de puntjes bij elkaar te sprokkelen, dus het team wist wat het te doen stond. In het eerste kwartier ontstonden er voor beide partijen al kansen, maar werden niet benut. Alhoewel Vitesse fysiek sterker is, kon ADO Den Haag het de eerste helft voetballend aardig oplossen. In de 27e min wordt een aanval van Vitesse gekeerd en de bal snel opgepakt door Hugo Wentges. Zijn verre uittrap belandt bij Evan Rottier, die richting het doel van Vitesse, de bal over de keeper heen wipt, 1-0. Zelfs in de laatste minuut van de eerste helft kreeg Youri Regeer nog een kopkans op aangeven van Jesse Spaans, maar de bal wordt nipt door de keeper van Vitesse over het doel getikt. De ruststand was daardoor 1-0.

In de tweede helft moet ADO Den Haag letterlijk de zeilen bijzetten, want het team heeft nu de wind (inmiddels een stuk straffer) tegen. Vitesse kreeg daardoor wat meer vat op de wedstrijd en kon via een perfecte vrije trap in de 55e minuut, die in één keer buiten het bereik van Hugo Wentges werd ingeschoten, de stand gelijk trekken. ADO Den Haag had het moeilijk, maar hield de zaken achterin redelijk op orde. Als in de 59e minuut de scheidsrechter plotsklaps fluit voor een overtreding in het strafschopgebied van ADO Den Haag en een penalty geeft, is de verbijstering groot. De discutabele beslissing werd natuurlijk benut door Vitesse.

ADO Den Haag heeft het geprobeerd, maar sprong slordig om met zijn kansen. Als in de allerlaatste minuut een vrije trap van Evan Rottier over het doel van Vitesse heen suist, is de wedstrijd gespeeld, 1-2. Jammer, maar de kansen moeten ook benut worden. Volgende week is het team vrij.

Opstelling: Hugo Wentges, Sam Zeeman, Emre Ates, Steyn Wijsman, Zakaria Amallah, Jesse Reinders, Jurmain Blanchard (55. Jay Huis) Jesse Spaans (68. Onur Demir), Evan Rottier, Youri Regeer, Samir Bouchattaoui
Met dank aan de heer Wijsman voor de foto's.