ADO Den Haag 016 moest afgelopen zaterdag de eerste van 2 ontmoeting tegen AZ O16 afwerking. De ontmoeting van afgelopen zaterdag was voor de competitie en op 5 april komt AZ O16 wederom naar de hofstad maar dan voor de kwartfinale van de beker. Trainer Martijn Reuser had de beschikking over een beperkte selectie. Want Mike Das en Anthony Roeg verbleven nog in de ziekenboeg. Timo de Vreede en Jack Morauw waren toegevoegd aan de selectie van O17.

In heerlijk voetbalomstandigheden ging een ieder er eens goed voor zitten. In de 5e minuut van de wedstrijd dacht iedereen dat ADO Den Haag recht had op een strafschop nadat Rini van de Walt onreglementair de het (kunst) gras werd gewerkt. Bijna iedereen dan want de man in het zwart dacht daar anders over en liet het spel doorgaan. AZ was over de gehele eerste helft de ploeg met de betere kansen. Het lukt ADO Den Haag tot halverwege de eerste helft om AZ van het scoren te houden. Onder anderen door een paar fantastische redding van Julien van Nes.

Echter in de 25e min moet hij ook het antwoord schuldig blijven op de inzet van de AZ aanvaller. Vlak voor rust zal Julien van Nes nog een keer hulp krijgen van het aluminium zodat beide ploegen gaan rusten met een 0-1 tussenstand.

De tweede helft laat een aanvallender ADO Den Haag zien waardoor ADO Den Haag zich een aantal mogelijkheden weet te creëren. Willem van Eynden was tot 2x keer dichtbij de gelijkmaker maar vond bij beide schoten op doel de AZ-doelman op zijn weg. Omdat AZ ook niet meer tot scoren kwam werd de ruststand ook de eindstand.

Komende zaterdag gaat ADO Den Haag O16 op bezoek bij de leeftijd genoten van Ajax. En daarna komt midweeks dus AZ 016 naar de hofstad voor de beker.

Opstelling ADO Den Haag O16: Julien van Nes, Mike Mulder (45e Willem van Eynde), Dante Roethof (Amin Essabri), Daan Struckman, Baris Koc (39e Matthijs Westra), Daan Hartemink, Francis Tawiah, Rivano Kardjo, Rini van der Walt, Sem Steijn en Joppe Dekker

Met dank aan de heer van Nes voor de foto's.