Zaterdag stond de wedstrijd tegen het Rotterdamse Sparta op het programma. Per definitie een lastige tegenstander voor ons. De wedstrijd speelde zich voor zeker 75% af op de helft van Sparta. Dit kwam ze goed uit, omdat zij met hun grote en snelle spits graag de lange bal hanteren. Deze tactiek leverde Sparta ook de betere kansen op.

Maar meerdere keren vonden ze Dani van den Heuvel op hun weg die een stel uit stekende reddingen in huis had en ons daarmee in de race hield. Ook wij kregen steeds vaker onze kansjes, maar wisten deze ook niet te benutten. Abdulrahman Sango schoot de bal na een mooie solo actie net naast en enkele keren kwamen wij in scorings positie maar de bal wilde er niet in. Uiteindelijk was het toch Sparta dat in de 32e minuut de 0-1 aantekende. Met deze stand gingen we ook de rust in.

De 2e helft kwam ADO Den Haag het veld in met de instelling om de zaak recht te zetten. Helaas viel in de 37e minuut de 0-2 uit een counter van Sparta. We gaven niet op werden daarvoor in de 39e minuut beloond door een doelpunt van Delano Costella die na een schitterende actie van Pharell de Macker er als de kippen bij was om de door de keeper geboden rebound in het net te werken. Daarna ging ADO Den Haag op jacht naar de gelijkmaker, die helaas wel verdient zou zijn geweest maar niet viel. De eindstand bleef dus 1-2.