Afgelopen zaterdag moest ADO Den Haag O13 om 10.30 aantreden tegen de leeftijdsgenoten van MVV. Was het de regen, was het agressieve spel, waren het de zenuwen, maar het eerste kwartier speelde de Zuiderparkers niet het spel wat de trainers, Roy Kappenburg en PaoloRoberto vooraf aan de wedstrijd in hun bespreking uitgelegd hadden. Zeker niet om de plek bij de eerste 5 veilig te stellen, houden! MVV leek er van te profiteren. In de 14e minuut mocht MVV op 25 meter van het ADO Den Haag doel een vrije trap nemen, die via het hoofd van de linksbuiten werd verlengd en hiermee Bas Tanis verraste, 0-1. Dit gaf echter wel het sein van ADO Den Haag kant om hiermee iets te doen. Dus de druk naar voren richting vijandelijke doel werd verhoogd.

Enkele minuten later mocht Ebi Broug de bal vanaf 20 meter afvuren, en omdat de MVV- keeper de bal losliet, kon Sofyan el Hannoudi, die er als de kippen bij was, de gelijkmaker op t scorebord zetten, 1-1.

Sofyan el Hannoudi

3 minuten voor rust mocht Finn Dieke achter de bal staan voor een penalty vanwege een handsbal, maar helaas schoot hij naast! Een vrije trap leek, vanaf de dug-out nog tegen het net achter de keeper van MVV te verdwijnen maar de scheidsrechter bepaalde van niet. Na enige "klutsmomenten" vlak voor het Maastrichterdoel kwam de bal, enige seconden voor de rust, voor de voeten van Sem Reuser die zonder na te denken de 2-1 binnenschoot.

Sem Reuser

In de 2e helft werd vanaf de aftrap duidelijk wat ADO Den Haag wilde...winnen! Echter de Limburgers deed er alles, zelfs soms óver het toegelaten grensje, aan om in ieder niet te verliezen. Het moderne voetbalspreekwoord werd zelfs gebruikt: 'ze parkeerden bus'. Dat lukte aardig en in de 50e minuut kwam MVV in een hun spaarzame momenten over de middellijn een kreeg een vrije trap. De vrij trap werd vanaf 18 meter achter de ADO Den Haag keeper gedeponeerd 2-2.

De laatste 10 minuten, exclusief blessuretijd, was chaotisch, warrig, onsamenhangend. Een voorzet van links werd door Finn Dieke nagenoeg met een teenlengte gemist. Diverse corners, zowel van links, als rechts werden evenwel door Augustas Grabazis(2×) en Ebi Broug(1×) gemist, ofwel over gekopt waardoor de eindstand teleurstellend 2-2 werd. ADO Den Haag bleef met een kater achter en MVV, dat onderaan de ranglijst bivakkeert, vierde het punt dansend en springend alsof ze net de Champions League hadden gewonnen!!!