Zaterdag nam ADO Den Haag O15 het op tegen AFC O15. Het is voor het team van Rick Hoogendorp en Patrick van Dullemen een belangrijke wedstrijd. Immers bij winst stijgt de ploeg voldoende om zich veilig te stellen voor degradatie uit de eredivisie.

Na het eerste fluitsignaal begint ADO Den Haag voortvarend aan de wedstrijd en is de gehele eerste helft de bovenliggende partij. In de 12e minuut lukt het Zakaria Amallah om via de linkerkant op te komen en zelfs tot een voorzet te komen. Via Jesse Reinders en Jesse Spaans komt de bal weer voor de voeten van Zakaria Amallah en die scoort uiteindelijk zelf de 1-0.

ADO Den Haag blijft goed voetballen en krijgt zelfs nog meer kansen om de voorsprong te vergroten. In de 20e minuut schiet Jay Huis over op aangeven van Jesse Spaans en 5 minuten later ziet Emre Ates zijn schot net naast het doel van AFC verdwijnen. Nog binnen het half uur krijgt AFC zijn kansje als AFC versnelt in de omschakeling, maar ziet hun inzet worden gekeerd door David van de Riet. Net voor rust is het ADO Den Haag weer die het de keeper van AFC, via Jesse Reinders, lastig maakt. De inzet blijft onbeloond en zo blijft de ruststand 1-0.

Na rust zet AFC wat meer aan en komt ADO Den Haag meer onder druk te staan. Echter zijn de kansen voor de thuisploeg. In de 39e minuut wordt zelfs een inzet van de doellijn gehaald. ADO Den Haag lijdt af en toe teveel balverlies en daar wil AFC van profiteren. Na een slecht genomen vrije trap door ADO Den Haag, schakelt AFC wederom snel om en kan snijd als een warm mes door de verdediging heen. David van de Riet voorkomt echter de gelijkmaker. In de 60e minuut komt de keeper van AFC buiten het 16 meter gebied met de bal in zijn handen en ADO Den Haag krijgt een vrije trap. Deze wordt in één keer genomen door Samir Bouchattaoui en verdwijnt in het net, 2-0.

ADO Den Haag komt niet meer in de problemen en pakt 3 belangrijke punten in de strijd voor handhaving in de eredivisie. Het team heeft een goede prestatie neergezet en zou voldoende zelfvertrouwen moeten putten uit de wijze waarop zij gezamenlijk de problemen hebben aan gepakt. Volgende week wacht Sparta Rotterdam uit.

Opstelling:David van de Riet, Sam Zeeman, Emre Ates, Steyn Wijsman (35. Jesse Jansse), Zakaria Amallah, Jesse Reinders, Jay Huis (55. Jurmain Blanchard), Jesse Spaans (65. Finn van Breemen), Evan Rottier, Youri Regeer en Samir Bouchattaoui

Met dank aan mevrouw Rietdijk voor de foto's.