ADO Den Haag O17 had zaterdag de zware taak om met een sterk uitgedunde selectie te proberen om na de nederlaag tegen Ajax en het gelijke spel tegen FC Groningen weer eens een zege te boeken. Trainer Mark Schuur moest het deze middag doen zonder: Kay Hilverink, Jean Fritz Boom, Rabbi Mwenda, Yahya Boussakou ( allen bij O.19) en de geblesseerden Timon Fikkert, Boet Ligtvoet en Raoul Soerdjbalie en de geschorste Hugo Botermans. Maar met de aanvulling van de O16 spelers Julien van Nes, Danté Roethof, Sem Steijn, Timo de Vreede, Joppe Dekker en als reserve doelman David van de Riet van O15, begon ADO Den Haag dapper aan het karwei.

Vitesse is altijd wel een tegenstander waar ADO Den Haag het lastig tegen heeft en ook nu was dat niet anders. De lange spits van Vitesse, Nikolas Agrafiotis, maakt het in iedere wedstrijd tegen ADO Den Haag de Haagse verdediging altijd lastig en afgelopen zaterdag was het niet anders. Aanvallend kwam ADO Den Haag niet echt in de wedstrijd en waren er een paar kansen voor Vitesse. Na een kwartier lukte het ADO Den Haag om een beetje in de wedstrijd te komen. De eerste echte kans voor Vitesse was in de 26e minuut toen spits Agrafiotis zijn inzet van de doellijn zag worden gehaald. Nog geen minuut later was er de eerste mogelijkheid voor ADO Den Haag, maar de voorzet van Quincy Does leverde niks op.

Toch besliste Vitesse in de laatste 3 minuten van de 1e helft de wedstrijd: in de 37e minuut schoot Anthony Musaba de 0-1 binnen in de rebound, nadat eerst een schot op de lat was geland. 2 minuten later was het Azzedine Dkidak die een fraaie solo doeltreffend afrondde en de 0-2 ruststand op het scorebord bracht.

Na de pauze was het een gespeelde wedstrijd waarin ADO Den Haag niet echt in de wedstrijd kon terug komen. Dat Vitesse de eindstand in de 63e minuut middels een eigen goal op 0-3 bepaalde was voor de statistiek. Dat het bij 0-3 bleef was zeker te danken aan doelman Julien van Nes, die met een paar prachtige reddingen meer tegengoals voorkwam. Alle spelers van O16, die meespeelden hebben deze middag een goede prestatie neergezet in de O17.

Volgende week kan ADO Den Haag het geschonden blazoen weer proberen op te poetsen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht O17. De aftrap in Utrecht is zaterdag om 15.00 uur.

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto's.