Deze zaterdagmiddag trad de ploeg van coach Rankovic aan tegen de leeftijdsgenoten uit het Friese Haagje, SC Heerenveen. Door de vele blessures en schorsingen was het puzzelen om goed voor de dag te komen. Het strijdplan voor vandaag was goed doorgenomen en het eerste half uur verliep min of meer zoals verwacht. ADO Den Haag kreeg zijn eerste mogelijkheid na 8 minuten toen Sam van Huffel uit de 2e lijn de doelman van de thuisploeg probeerde te verschalken met een afstandsschot. Aan de andere kant was SC Heerenveen in de 31e minuut dicht bij de openingstreffer maar op miraculeuze wijze wist doelman Jurrian Jouvenaar de bal tot corner te verwerken die verder geen gevaar opleverde. Hoe anders ging het in de 35e minuut. De Haagse defensie gaf een onnodige corner weg. De voorzet die daaruit volgde kon bij de 2e paal ongehinderd worden binnen geschoten, 1-0. Een domper voor ADO Den Haag dat even moest herstellen van deze dreun. Tot aan de rust was de thuisploeg nu duidelijk de betere en gevaarlijkste op het veld.

In de pauze bracht coach Rankovic een tactische verandering aan om zodoende de gelijkmaker te kunnen scoren. Dat ADO Den Haag daartoe de hulp kreeg van de Friese doelman deerde geen Hagenees. Deze doelman speelde de bal bij het wegtrappen pardoes in de voeten van Maarten Rieder die na een man gepasseerd te hebben de bal schitterend in de kruising schoot en daarmee in de 58e minuut de ploegen op gelijke hoogte bracht.

Maarten Rieder

De thuisploeg wilde een overwinning forceren maar wist zich geen echt grote kansen te creëren. Tot aan de 76e minuut. Bij een voorzet vanaf de rechterkant liet de Haagse defensie zich verrassen door de aanstormende aanvaller bij de 2e paal die vervolgens de bal hard achter de Haagse doelman kon koppen, 2-1. ADO Den Haag moest nu wel vol op de aanval en gaf daarmee zoveel ruimte weg waar de thuisploeg gelukkig geen gebruik van wenste te maken. Moet ook gezegd worden dat doelman Jurrian Jouvenaar vaak goed in de weg lag en daarmee zijn ploeg tot het laatste fluitsignaal in de race hield. Ruim in blessuretijd leken zijn reddingen door Yahya Boussakou beloont te worden. Vanaf de rand van het strafschopgebied krulde Yahya de bal naar de verre bovenhoek en even hield iedereen de adem in maar tot opluchting van alle Friezen zeilde de bal centimeters naast het doel.

Ondanks deze nederlaag blijft ADO Den Haag op koers om het eredivisieschap voor volgend seizoen veilig te stellen. Volgende week speelt ADO Den Haag O19 op De Aftrap de thuiswedstrijd tegen Almere City.

Opstelling ADO Den Haag: Jurrian Jouvenaar, Hennos Asmelash(©), Noah van Geenen, Lance Duijvestein, Henk van Schaik (46e Oualid Maatoug), Maarten Rieder, Tyrone Owusu (84e Jean Fritz Boom), Sam van Huffel, (79e Rabbi Mwenda) Yahya Boussakou, Chovanie Amatkyro Nigel Ogido Nwanko