Afgelopen woensdag speelde ADO Den Haag onder 16 de kwartfinales van de Jeugdcup tegen de leeftijd genoten van AZ. De twee eerdere ontmoeting voor de competitie gingen verloren. Maar de mannen van trainer Martijn Reuser en Joep Breimer waren er op gebrand om de halve finales te halen ten koste van AZ.

AZ begon voortvarend aan de wedstrijd en wist de ADO Den Haag terug te dringen op eigen helft. Het was dan ook niet geheel onlogisch dat de eerste kans op naam kwam van AZ. Na een van de corners kon de jarige Julien van Nes met een prima redding op de doellijn nog de 0-0 op het bord te houden. Maar halverwege de eerste helft was het toch AZ dat op voorsprong kwam nadat een diepe bal van AZ niet juist werd verdedigd en Julien van Nes ook het antwoord schuldig moest blijven, 0-1.

Hierna kreeg ADO Den Haag ook wat mogelijkheden eerst was het Joppe Dekker die zijn voorzet onderschept ziet worden door de AZ doelman voordat Amin Essabri gevaarlijk kon worden. Vlak voor de rust van Mike Mulder nog het dichtstbij de gelijkmaker maar kon zijn kopbal niet de juiste richting geven.

De tweede helft liet een ander beeld zien. Waar de eerste helft zich grotendeels op de helft van ADO Den Haag afspeelde was het nu omgedraaid. ADO Den Haag schoot uit de startblokken en binnen een minuut moest de AZ doelman al aan het werk om het schot van Willem van Eynde onschadelijk te maken. Ook Joppe Dekker was dicht bij een gelijkmaker maar zijn kopbal ging naast het doel. Toch was AZ in de counter nog gevaarlijk en kwamen vanuit een counter dan ook op een 2-0 voorsprong.

Dit was voor ADO Den Haag het teken om nog nadrukkelijker op zoek te gaan naar het vijandelijke doel. En dit bleef niet zonder resultaat want een kwartier voor tijd komt dan de verdiende aansluitingstreffer, als Daan Hartemink de bal tegen het net krijgt nadat deze pardoes voor zijn voeten viel vanuit een corner. Hierna stapelden de kansen zich op maar zowel Joppe Dekker, Sem Steijn en Willem van Eynde zag hun inzetten door de AZ doelman onschadelijk gemaakt worden. Zodoende werd ook deze 3e ontmoeting in het voordeel van AZ beslist.

ADO Den Haag kan met een goed gevoel terug kijken op deze wedstijd want het heeft laten zien dat met een prima teamprestatie het iedereen moeilijk kan maken. Voor de ADO Den Haag onder 16 komt er nu een periode aan zonder competitie verplichtingen. Zaterdag 29 april gaat ADO Den Haag onder 16 op bezoek bij Feyenoord.

Opstelling ADO Den Haag O16: Julien van Nes, Francis Tawiah, Mike Mulder(63e Evan Rottier), Matthijs Westra, Daan Struckman(35e Dante Roethof), Daan Hartemink, Amin Essabri(41e Rini van der Walt), Timo de Vreede, Joppe Dekker, Sem Steijn en Willem van Eynde

Met dank aan de heer van Nes voor de foto's.