Bij deze midweekse wedstrijd tegen koploper Vitesse kregen de toeschouwers een wedstrijd met twee gezichten voorgeschoteld. Gedurende de eerste 45 minuten hadden de gasten het betere van het spel zonder dat dit leidde tot grote kansen. De eerste de beste kans werd daarentegen wel direct verzilverd. Bal verlies aan Haagse zijde gaf Vitesse de gelegenheid aanval op te zetten en de voorzet op maat van de linkerkant werd bij de 2e paal prima ingekopt wat in de 29e minuut een 0-1 tussenstand opleverde. De ploeg van coach Rankovic speelde vooral tegen zichzelf en had moeite om gevaarlijk te worden. De grootste mogelijkheid voor de thuisploeg deed zich in 35e (!) minuut voor. Een counter bracht de ploeg razendsnel bij het stafschopgebied van Vitesse maar het schot van Kursat Cil kon gepareerd worden door de Arnhemse doelman.

Kursat Cil

Tijdens de pauze werden enkele harde noten gekraakt door de technische staf en afgaand op de twee 45 minuten had dit wel het beoogde effect. ADO Den Haag kwam beter in haar ritme en in de 54e minuut kwam Chovanie Amatkarijo net een teenlengte te kort om zijn inzet verder de hoek van het doel in te krijgen. Nu kon de doelman nog een hand achter de bal te krijgen. Vitesse werd nu steeds verder naar achter gedwongen en kon nog maar sporadisch (eenmaal met een afstandsschot) voor gevaar zorgen. Nadat een treffer van Delano Ladan wegens buitenspel geannuleerd (onterecht bleek achteraf) werd was hij in de 69e minuut toch verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Een prima voorzet van Kursat Cil werd op knappe wijze door Delano Ladan achter de doelman gekopt.

Delano Ladan

De gasten waren na deze gelijkmaker rijp om op een nederlaag getrakteerd te worden. In de 74e minuut leek de thuisploeg op voorsprong te komen toen een centrale verdediger van Vitesse een inspeelpass van zijn doelman dusdanig terugspeelde waarbij hij de bal over zijn doelman schoot en zijn eigen doel op een haar na miste. ADO Den Haag zou toch de drie punten pakken. In de extra tijd kreeg Sam van Huffel de bal aan de rechterkant van het veld, stoomde op naar het Vitesse en besloot van een meter op 20 een poging te wagen. Zijn schot had voldoende snelheid en richting om de doelman kansloos te laten, 2-1. Drie belangrijke punten op weg naar lijfsbehoud in de Eredivisie.