De laatste thuiswedstrijd van ADO Den Haag O17 was afgelopen woensdagavond tegen Feyenoord O17. Helaas werd de wedstrijd nooit de wedstrijd die eerdere duels tussen beide ploegen wel waren. In de 1e minuut werd een ongelukkige actie van Timo de Vreede, door arbiter van Loon bestraft met een strafschop voor Feyenoord en een gele kaart voor Timo de Vreede. Dit buitenkansje liet aanvoerder Achraf el Bouchataoui zich niet ontnemen en zo stond het na 50 seconden 0-1.

Feyenoord ging gelijk op zoek naar de volgende goal en zette ADO Den Haag dan ook fors onder druk. Dit resulteerde dan ook in de snelle 0-2. Een goed opgezette Rotterdamse aanval werd door Orkun Kökcü met een strak schot in de touwen achter doelman Timon Fikkert binnen geschoten. Gedurende de rest van de 1e helft kwam ADO Den Haag er aanvallend totaal niet aan te pas en behield Feyenoord eenvoudig de controle over de wedstrijd.

Typerend voor het Haagse spel was dat de 1e corner voor ADO Den Haag pas in de 29e minuut kwam, en deze mogelijkheid leverde ook niets op. 7 minuten voor rust besliste de uitblinker aan Rotterdamse, Cheick Touré, de wedstrijd door een soloactie met een goal te bekronen 0-3.

Na de rust hield de ploeg van trainer Cor Adriaanse de wedstrijd eenvoudig onder controle. Feyenoord controleerde en speelde de wedstrijd beheerst uit. Wel een goede zaak dat de wissels van ADO Den Haag die in de 2e helft invielen allemaal spelers van de O16 waren. Op 2 schoten van Yayha Boussakou na ging de wedstrijd als het bekende nachtkaarsje uit.

Zaterdag speelt ADO Den Haag O17 de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, op het Afas trainingscomplex is AZ O17 de tegenstander, hopelijk kan ADO Den Haag O17 de competitie besluiten met een overwinning.

Met dank aan de heer Van Kleef voor de foto's.