Voor de afwisseling verzamelden wij deze keer om 08:30 bij het Kyocera stadion voor het vertrek naar Hengelo om te spelen tegen FC Twente. Eerder dit seizoen hadden we de thuiswedstrijd nipt met 1-0 gewonnen. Ook deze keer was het een spannende wedstrijd met goed voetbal van beiden teams. Omdat de ploegen fysiek gezien gelijk waren, ging het deze keer puur om het voetbal. Met goed lopende aanvallen werd aan beiden zijden de verdediging op de proef gesteld. Het duurde tot de 23e minuut voor het eerste doelpunt viel, uit een vrije trap scoorde FC Twente, onze verdediging vergat in te grijpen waardoor hun spits de bal langs de prima keepende Guus Dicke kon tikken. Door aandringen van ADO Den Haag, waarbij diverse kansen werden gecreëerd bleef de stand van 1-0 slechts een paar minuten op het bord staan. In de 30e minuut onderschepte Finn van Breemen een pass in de opbouw van FC Twente en bracht met een mooi schot de stand op 1-1.

Finn van Breemen

Na rust begon ADO Den Haag iets sterker maar verzuimde de kansen om te zetten in doelpunten en omdat ook FC Twente het net niet kon vinden eindigde de wedstrijd op 1-1. Voor de toeschouwers was dit een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Beiden partijen konden zich vinden in de uitslag.

Opstelling:Guus Dicke, Yassine Ben Salah, Keanu Does, Mika Lommers (36’ Diego Lopez), Terence van de Berg, Finn van Breemen, Pharell de Macker (36’ Richelino Landveld), Khallil Dahmani, Delano Costella, Boris de Haan (55’Tino Dimitrijevic) en Abdulrahman Sango (36e Anthony Costella)