Afgelopen zaterdag mocht ADO Den Haag O16 weer aantreden voor een competitie wedstrijd spelen. Na de uitschakeling in beker tegen AZ O16 ging de formatie van trainers Martijn Reuser en Joep Breimer, dit keer aangevuld met Martijn de Haan, een goed resultaat te behalen. Hiervoor was iedereen beschikbaar met die verstanden dat Sem Steijn, Daan Hartemink en Timo de Vreede bij Onder 17 waren aangesloten.

Vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat het een zware middag zou worden doordat Feyenoord gelijk ons vastzette op eigen helft. Wat ook snel een treffer voor Feyenoord met een Haags tintje opleverde. Want zowel de doelpuntenmaker als degene met de assist aan Feyenoord zijde speelden vorig jaar nog in de geel/groene kleuren. Zo keek ADO Den Haag na 5 minuten al tegen een achterstand aan. Binnen het kwartier werd ook de 2e treffer geïncasseerd doordat de lopende mensen niet voldoende werden afgestopt. Het was aan Jack Morauw te danken dat er met deze stand werd gerust.

Jack Morauw

Onder andere door het stoppen van een strafschop en een aantal prima reddingen wist hij het aantal tegen doelpunten op 2 te houden. ADO Den Haag probeerde met een aantal schoten van Joppe Dekker en Amin Essabri voor gevaar te zorgen. De 2e helft was nog geen minuut oud toen ADO Den Haag de 3e tegentreffer moest incasseerden. Jack Morauw moest dit keer het antwoord schuldig blijven op een diagonaal schot in de verre hoek. ADO Den Haag probeerde vanuit een aantal stilstaande situaties gevaar te stichten voor het Feyenoord doel. Toch was het Feyenoord dat halverwege de 2e helft de 4-0 op het scorebord bracht wat ook de eindstand zou zijn.

Volgende week komen de leeftijdsgenoten van Sparta naar Den Haag. Aanvang 12.30 uur.