Na de wedstrijd van vorige week in Rotterdam tegen Feyenoord stond de volgende Rotterdamse tegenstanden op het programma. Nu was het Sparta die de tegen stander was maar dit keer in het Haagse. Trainer Martijn Reuser, dit keer geassisteerd door Mark Schuur, had hiervoor iedereen tot z’n beschikking. Op deze schitterende voetbal zaterdag ging iedereen er is goed voor zitten.

Na de eerste minuten van aftasten kreeg ADO Den Haag de eerste mogelijkheden om tot score te komen. Maar de schoten van Amin Essabri en Anthony Roeg vonden nog niet de juiste richting. Na 15 minuten leek het er op dat Sparta de score ging openen nadat een diepe bal van Sparta niet voldoende verdedig kon worden door Jack Morauw. Maar de rebound werd door Sparta over het doel gewerkt. Het was toch uit eindelijk ADO Den Haag dat de scoorde openende als halverwege de eerste helft een snelle ingooi van Baris Koc op Rini van der Walt die met een zuivere voorzet Anthony Roeg in staat stelt om de 1-0 op het scorebord te brengen.

Anthony Roeg

Lang kan er niet van de voorsprong genoten worden want Sparta weet te tussenstand van 1-1 op het bord te brengen. ADO Den Haag blijft op zoek gaan naar het doel van Sparta en weet dan ook snel na de gelijkmaker weer op voorsprong te komen. Als aan de rechterkant de een prima wedstrijd spelende Sem Steijn Anthony Roeg weet te bereiken. Zijn voorzet wordt op waarde getaxeerd door Rivano Kardjo en zodoende de 2-1 kan aantekenen.

Rivano Kardjo

Daarna volgen de goals in sneltrein vaart zich op. Als ook Rini van der Walt eerst de derde treffer weet binnen te schieten en vervolgens Anthony Roeg met zn tweede van de dag de vierde. Zodoende gaan beide ploegen met een 4-1 tussenstand rusten.

Rini van der Walt

De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Misschien mede door de vele wissels aan beide zijde haalde niet meer het niveau van de eerste helft. Beide ploegen wist nog een aantal mogelijkheden te creëren zonder tot scoren te komen. Waardoor de ruststand ook de eindstand is geworden. Kortom een mooi teamprestatie. Volgende week wordt afgereisd naar Eindhoven voor de uitwedstrijd van dit seizoen. Er wordt om 14.00u afgetrapt tegen PSV.

Opstelling ADO Den Haag: Jack Morauw, Dante Roethof, Timo de Vreede, Matthijs Westra(70e Daan Struckman), Baris Koc(53e Willem vanEynde), Daan Hartemink(53e Mike Das), Anthony Roeg, Amin Essabri, Rini van der Walt(59e Joppe Dekker), Sem Steijn, Rivano Kardjo(70e Mike Mulder)