Voor de verandering moest de ploeg van coach Rankovic op zondagmiddag haar competitiewedstrijd spelen, uit bij De Graafschap. Op de ranglijst hadden beide team voor aanvang 24 punten dus bij winst zou 1 van de twee teams “los” staan. Vanaf de 1e minuut liet ADO Den Haag blijken dat de thuisploeg zich geen illusies hoefde te maken want binnen de minuut had de stand al 0-1 kunnen zijn maar de keeper van de Graafschap kon de inzet nog pareren.

Het zou slechts uitstel van executie zijn. Werden eerst nog pogingen van Emre Bilgi, Chovanie Amatkarijo en Maarten Rieder onschadelijk gemaakt in de 23e minuut zou het dan toch 0-1 op het scorebord komen. Goed storend werk van zowel Donovan de Groot als Chovanie Amatkarijo zorgde ervoor dat de laatste vanaf een meter op 16 de bal uit lucht op doel schoot en de doelman kansloos liet.

Na deze voorsprong kreeg de Haagse ploeg legio mogelijkheden om nog voor rust de wedstrijd definitief op slot te gooien. In het eerste bedrijf waren het slechts speldenprikjes die de thuisploeg kon uitdelen. Na rust kreeg De Graafschap pas in de 49e minuut haar eerste mogelijkheid. Daar was dan ook nog een vrije trap voor nodig die overigens ruim naast werd geschoten. ADO Den Haag bleef de wedstrijd controleren en wist tussen de 58e en 66e minuut 4x te scoren. Was het eerste Chovanie Amatkarijo die een aanval afrondde die door Maarten Rieder was opgezet. Zijn pass bereikte Emre Bilgi die Chovanie Amatkarijo een niet te missen kans bood, 0-2.

In minuut 62 was het andersom. Nu was Chovanie Amatkarijo de aangever en kon Emre Bilgi de stand op 0-3 brengen. Een minuut later onderschepte Lance Duijvestein een bal van de doelman en soleerde richting doel om vervolgens doeltreffend af te ronden, 0-4. In de 66e minuut kon Emre Bilgi zijn 2e doelpunt maken maar beloonde zichzelf niet. De rebound die de inzet van Emre Bilgi opleverde werd door Chovanie Amatkarijo wel benut, 0-5. Na deze wervelwind liet ADO Den Haag de teugels wat vieren speelde het de wedstrijd rustig uit zonder nog tot scoren te komen hoewel de kansen daarvoor aanwezig waren.

Volgende week komt PEC Zwolle naar het Kyocera Stadion, aanvang wedstrijd 14.30, toegang gratis.