Voor de 2e keer dit seizoen trad de ploeg van coach Aleksandar Rankovic voor een thuiswedstrijd aan in het Kyocera Stadion. Werd eerder in het stadion gewonnen van Vitesse ditmaal was PEC Zwolle de tegenstander. De thuisploeg had 10 minuten nodig om het tactisch concept onder de knie te krijgen maar toen het eenmaal duidelijk was had de ploeg geen kind meer aan de gasten. PEC Zwolle had moeite om een goede aanval op poten te zetten en werd waar mogelijk dicht op de huid gezeten. Het was al snel duidelijk dat niet de vraag zou of ADO Den Haag zou scoren maar eerder wanneer. Deze laatste vraag werd in de 23e minuut beantwoord. Een mooie aanvalsopzet, die via Donovan de Groot bij Tyrone Owusu terecht kwam en diens voorzet bereikte Maarten Rieder die vervolgens Chovanie Amatkaryo in de gelegenheid stelde om met een bekeken schot de Zwolse doelman kansloos te laten, 1-0. Nauwelijks 10 minuten later schakelde de thuisploeg razendsnel om en nadat Emre Bilgi de ruimte in was gestuurd behield hij het overzicht en zijn uitgemeten voorzet was daarna voor wederom Chovanie Amatkaryo een koud kunstje om in het doel te schieten en daarmee zijn ploeg op een 2-0 voorsprong bracht.

Na rust ging ADO Den Haag door waar het gebleven was. In de 49e minuut was het dit keer Chovanie Amatkaryo die de voorbereiding deed voor Emre Bilgi. Zijn inzet werd eerst nog gekeerd door de doelman maar in de rebound kon Emre nog net zijn voet tegen de bal krijgen om de 3-0 op het scorebord te brengen. De eindstand van 4-0 werd in de 68e minuut bereikt toen Donovan de Groot de bal hard diagonaal in het doel schoot nadat hij de bal had ontvangen van Chovanie Amatkaryo die daarvoor eerst op behendige wijze zijn directe tegenstander het welbekende “Haagse” bos had ingestuurd. De enige smet op deze wedstrijd was het aantal doelpunten. Hoewel 4-0 een prima uitslag is had de score nog ruimer kunnen en moeten zijn. Dit werd vooral duidelijk nadat alle uitslagen bekend waren geworden. ADO Den Haag staat na deze speelronde op de 2e plaats met evenveel punten als Vitesse maar de Arnhemmers hebben 1 doelpunt meer in de plus.

Volgende week gaat de ploeg naar het hoge noorden om aan te treden tegen de nummer 3, FC Groningen. Aanvang van deze wedstrijd is 15.00 uur.