Afgelopen weekend reisde ADO Den Haag O16 af richting het zuiden om het op de Herdgang op te gaan nemen tegen de leeftijd genoten van PSV Eindhoven. Na de overwinning van afgelopen zaterdag tegen Sparta was het moraal binnen de ploeg goed. De ploeg moest nood gedwongen op 1 positie gewijzigd worden door de afwezigheid van Timo de Vreede. Zijn vervanger Mike Mulder was een waardig vervanger zou na afloop blijken.

De eerste helft leverde voor beide ploegen geen uitgespeelde kansen op. ADO Den Haag begon wat afwachtend maar gedurende het verloop van de eerste helft kwamen er wel wat mogelijkheden. Deze mogelijkheden ontstonden voornamelijk uit dode spelmomenten. Zo waren er schoten van Sem Steijn (voor langs) en Amin Essabri op de paal. Voor PSV kon alleen een kopbal die voorlangs ging genoteerd worden. Op slag van rust was daar nog het schot van Rini van der Walt maar zijn schot kon nog net "gekraakt" worden door de verdedigingen van PSV.

Na de rust zien we eigenlijk een zelfde spelbeeld waarbij er weer mogelijkheden zijn voor beide ploegen. Halverwege de 2e helft lijkt ADO Den Haag de score te openen. Als Dante Roethof een schot op doel geblokt ziet worden en Sem Steijn de rebound alsnog over de doellijn kan schieten. Helaas voor ADO Den Haag zou hij dit gedaan hebben in buitenspelpositie. Zodoende blijft vooralsnog 0-0 op het scorebord staan. Enkele minuten later zal er toch een doelpunt vallen. Helaas is het echter PSV dat de leiding neemt in de wedstrijd. Dit voor ADO Den Haag het teken om nu met nog meer overgave op zoek te gaan naar het PSV doel. Hierdoor kon PSV in de counter gevaarlijk op duiken voor het doel van Jack Morauw. Hierbij moest Jack Morauw in de blessure tijd uiteindelijk toch nog een 2e treffer incasseren.

Voor ADO Den Haag O16 staan er nog 2 wedstrijden op het programma te beginnen op 17 Mei thuis tegen kampioen Feyenoord en op 27 Mei wordt uit gespeeld tegen PEC Zwolle.

Opstelling: Jack Morauw, Dante Roethof, Mike Mulder, Matthijs Westra, Baric Koc, Daan Hartemink, Anthony Roeg(65e Mike Das), Amin Essabri, Rini van der Walt(58e Willem van Eynde), Sem Steijn, Rivano Kardjo(58e Joppe Dekker)