Nadat de ploeg van coach Aleksandar Rankovic vorige week de kans om 1e te worden onnodig had verspeeld trad het vandaag aan tegen Roda JC. Deze ploeg zou bij winst nog kans hebben om hun plek in de eredivisie te prolongeren. De Haagse ploeg begon weinig geconcentreerd aan deze wedstrijd en werd al snel gewaarschuwd. Een lange bal werd verkeerd beoordeeld door de Haagse defensie en een eerste mogelijkheid diende zich aan. Hoewel ADO Den Haag misschien voetballend de bovenliggende partij was waren echte grote kansen spaarzaam voor de thuisploeg. Het was voor de Haagse bank dan ook geen verrassing dat Roda JC na bijna een half uur spelen op voorsprong kwam. Nadat een corner nog was afgeslagen werd de bal wederom ingebracht om uiteindelijk bij de Roda JC spits te belanden die eenvoudig kon scoren, 0-1. Niet veel later was de stand 0-2 toen de Haagse defensie zich eenvoudig liet uitspelen en als slot ook doelman Delano Kloos kansloos werd gelaten. Nog voor rust zou Roda JC de 0-3 scoren. Weer zag de Haagse defensie er niet goed uit. Een lange bal werd slecht ingeschat en de daarop volgende schuiver onder de Haagse doelman door betekende de 0-3. Ondanks deze tussenstand was de Haagse ploeg nog niet kansloos. De spanning bij de gasten was bijna voelbaar en een tegendoelpunt zou zomaar verlammend kunnen werken. Al snel in de 2e helft, om precies te zijn in de 47e minuut, mocht de ingevallen Kursat Cil een vrij trap nemen en schoot de bal langs de muur in het doel, 1-3. Direct werd duidelijk dat de Haagse ploeg nu zou doorpakken en 10 minuten later werd de stand op 2-3 gebracht. Een prima pass van Kursat Cil op Donovan de Groot die de bal goed voorzette zodat Emre Bilgi de bal alleen nog maar hoefde te toucheren. Vervolgens zou het wachten zijn op de gelijkmaker. In de 61e minuut kopte Chovanie Amatkaryo, uit een voorzet van Tyrone Owusu, zijn ploeg naast Roda JC. Drie munten voor het einde pakte ADO Den Haag ook nog de volle winst toen Emre Bilgi zijn tweede scoorde na wederom een assist van Tyrone Owusu. Met deze overwinning vertelde de Haagse ploeg ook symbolisch dit seizoen.

Het deed met deze overwinning wel haar sportieve plicht, wat Roda JC deed degraderen en er voor zorgde dat De Graafschap volgend seizoen een tegenstander wordt in de eredivisie.

In het Pinksterweekend speelt ADO Den Haag O19 het ICGT toernooi in Uitgeest waar het op zaterdag poulewedstrijden speelt tegen Real Madrid, RC Lens en FC Uitgeest. Andere deelnemer zijn onder meer Benfica, Ajax, AZ, en Torino.