Op vrijdag 26 mei vertrok ADO Den Haag onder 13 richting Limburg voor een toernooi op zaterdag 27 en zondag 28 mei bij vv Velden. Aangekomen kregen de spelers direct na het avondeten om 21.00 een voetbalquiz o.l.v. teammanager Peter voorgeschoteld. Na enige bestudering van 15 vragen kwam Jelmar v/d Moolen als winnaar uit de bus.

Zaterdag stond, direct na de opening van t toernooi, om 11.00 de 1e wedstrijd tegen competitiegenoot VVV Venlo op het progamma. Deze werd, enigszins moeizaam met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Augustas Grabazis, na goed voorbereidend werk van Sofyan el Hannoudi. Daarna kreeg ADO Den Haag nog kansen genoeg maar moest ook erg waakzaam zijn voor de Limburgse counters. Gelukkig waren de eerste 3 punten binnen.

Wedstrijd 2 was om 12.30 tegen wederom een competitiegenoot, dit keer uit Tilburg, Willem II. Deze wedstrijd bevatte alles. Kansen, hitte, vermoeidheid(?), etc. Helaas ging deze wedstrijd met 1-2 verloren waar Jordan Gout de strafschop voor ADO Den Haag benutte.

De 3e wedstrijd moesten de Hagenaars tegen KAA Gent, om 14.15 uur. De Belgen scoorde de 0-1 in de 14e minuut. In de daaropvolgende 15 minuten kreeg ADO Den Haag iets van 4 of 5 opgelegde kansen om de gelijkmaker af te drukken maar iedere keer stond de Gentse keeper in de weg. Toch kwam ADO Den Haag op gelijke hoogte door Chris Duncan die de toegekende penalty benutte. Echter, Gent ging toch met de 3 punten er vandoor omdat ze 1 minuut voor tijd de 1-2 scoorden.

De laatste poulewedstrijd op de zaterdag was tegen het fysiek sterkere RC Genk. Deze ging, al dan niet kansloos, met 3-0 verloren maar dat was dan vooral aan Bas Tanis te danken, omdat de stand makkelijk verdubbeld had kunnen worden. Op zondagochtend stond om 10.00 de allerlaatste poulewedstrijd op het progamma en wel tegen het Duitse Armania Bielefeld. En wat zat er een enorme verschil in het spel van ADO Den Haag ten opzichte van zaterdag. Nu zat alles mee....De inzet, strijd, sportieve vechtlust, kortom de wil om te winnen. In de 8e minuut kwam ADO Den Haag op achterstand maar toen begon het te onweren, waardoor de organisatie toch maar alle wedstrijden stil moest liggen en ruim een uur later weer konden hervatten. De spelers kwamen uit de kleedkamer alsof ze net nog door de bliksem geraakt werden en vlogen erop en erover. Met enorme krachten sleepte ADO Den Haag er toch nog een gelijkspel uit door Chris Duncan.

De kruisfinale was een nog sterkere tegenstander, Fulham uit Engeland. Deze werd even opzij gezet met 3-0 door het sterk spelende ADO Den Haag. De 0-1 werd gemaakt door Finn Dicke in de 2e minuut. Nassef Chourak mocht daarna een corner nemen maar Jordan Gout mistte de kracht om af te drukken. Deze laatste wist daarna wel goed door te zetten en zijn bal kwam voor de voeten van Chris Duncan en bedacht zich niet, 0-2. In de 2e helft maakte Jordan Gout dan wel zijn goal en bepaalde de eindstand op 0-3.

Na deze mooie overwinning kon ADO Den Haag zich opmaken om voor de 5e en 6e plaats te strijden. En daar stond KAA Gent weer voor onze neus. De eerste kans kwam van August Grabazis, die 5 minuten voor tijd de publiekswissel kreeg, maar helaas was de kans niet aan hem besteed. In de 6e minuut maakte hij alsnog de 1-0. In de 15e minuut maakten de Belgen toch nog gelijk. Maar 3 minuten na de aftrap in de 2e helft kopte Nassef Chourak toch de winnende treffer binnen, na goed voorbereidend werk van Sofyan el Hannoudi.

Zodoende werd de 5e plaats behaald op een sterk bezet en goed georganiseerd toernooi in Noord Limburg.