De competitie 2017-2018 is voor ADO Den Haag O17 niet echt goed begonnen. De eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen FC Emmen O17 werd met 2-1 verloren. ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en de eerste mogelijk voor de ADO Den Haag was al in de eerste minuut na een pass van Lorenzo van Kleef op Anthony Roeg, kwam diens voorzet net bij Joppe Dekker.

Heel langzaam kwam FC Emmen wat meer in de wedstrijd, maar was de ploeg van elftalleider Ruud Houweling duidelijk de boven liggende partij. Wat in de 21e minuut resulteerde in de 0-1 op een pass van Lorenzo van Kleef was het Evan Rottier die de score opende. Hierna waren er diverse mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar deze mogelijkheden werden niet benut.

Na de pauze had FC Emmen een paar wijzigingen aangebracht in de ploeg en speelde feller en agressiever  dan ADO Den Haag. En dat luidde in de 57e minuut de gelijkmaker in 1-1. Hierdoor kreeg FC Emmen in de gaten dat er meer te halen viel en speelde opportunistisch voor de winst.

Dat had succes in de 71e minuut werd er niet scherp genoeg verdedigd door ADO Den Haag en scoorde FC Emmen de 2-1. Na deze achterstand zag ADO Den Haag helaas geen kans om nog wat aan de stand te kunnen veranderen. Een valse start dus voor Onder 17, maar je moet wel als ploeg je taken en opdrachten uitvoeren om een wedstrijd te kunnen winnen. Zaterdag de oefenwedstrijd tegen AZ O17, de eerstvolgende competitiewedstrijd is op 16 september tegenstander is dan PEC Zwolle.