Op zaterdag 2 september had ADO Den Haag onder 14 haar 3de oefenwedstrijd ter voorbereiding richting de competitie. Tegenstand o0p De Aftrap waren de leeftijdsgenoten van NAC Breda. Aan de spanning en tactische bespreking kon je aan de jongens zijn dat ze waren gebrand om deze wedstrijd te willen winnen. Daarom kwam ADO Den Haag goed uit de startblokken en creëerde al in de 2de minuut een zeer grote kans op de eerste goal. Jordan Gout kreeg de kans na een assist van Calvin da Veiga maar de bal ging helaas naast. ADO Den Haag ging door met het goede spel en in de 12de minuut was het wel raak en scoorde Calvin da Veiga de 1-0 via een goede steekpass van Finn Dicke en zo komt ADO Den Haag op een verdiende 1-0 voorsprong. ADO Den Haag probeert het goede spel door te zetten maar NAC Breda wordt steeds beter en krijgt ook de betere kansen op een doelpunt. Het Bredaase doelpunt valt dan ook de 1-1 in de 22ste minuut van de wedstrijd.

Vlak na de gelijkmaker verzorgt ADO Den Haag een goede aanval waarbij de bal bij Chris Duncan komt maar hij kan met links helaas niet tot scoren komen. In de laatste 10 minuten van de eerste helft heeft NAC Breda toch het betere spel en met weinig echte goede kansen van beide ploegen en gaan ze beide rusten met 1-1.

ADO Den Haag komt helaas niet goed uit de kleedkamer en start de 2de helft niet scherp waardoor NAC Breda in de 2de minuut na rust de stand op 1-2 brengt. ADO Den Haag moet zich herpakken en gaat vanuit de organisatie op zoek naar de gelijkmaker. Echt grote mogelijkheden komen er niet van beide kanten ondanks dat NAC Breda de meerdere kansen krijgt.

Na 63 minuten spelen krijgt ADO Den Haag een grote kans op 2-2 via Nassef Chourak maar zijn schot beland op de lat. Nog geen 3 minuten later krijgen onze jongens weer de mogelijkheid om er 2-2 van te maken maar het schot gaat naast. NAC Breda kan zelfs de wedstrijd op slot gooien door vlak voor tijd de 1-3 te maken maar de bal komt op de lat en in de rebound wordt er naast geschoten, waardoor de eindstand 1-2 wordt.

Volgende week gaat ADO Den Haag onder 14 naar FC Volendam voor de volgende oefenwedstrijd.