Voor de jonge ooievaars van O16 begon de start van de competitie in Amsterdam. Alwaar de leeftijd genoten van Ajax de tegenstander waren. Voor de mannen van Martijn Reuser, die zijn voetbalcarrière begon bij de rood witte, een mooi begin van de competitie. Zonder de nog geblesseerde Jesse Jansen en Mikey van der Zalm. Evan Rottier mocht zijn kunsten vertonen bij de O17.

Op een zon overgoten sportpark “de Toekomst” kwam het eerste wapenfeit op naam van de Amsterdammers. Een schot komt in het zijnet naast David van de Riet. ADO Den Haag probeert ook tot het vijandelijke doel te voetballen, maar voordat het echt gevaarlijk kan worden is de bal niet meer in bezit. De Ajax doelpogingen komen voort uit dode spelmomenten. Maar tot doelpunten zal het de eerste helft niet komen.

De 2e helft laat een ander speelbeeld zien. Op het middenveld had ADO Den Haag het moeilijk om de Ajax aanvallen te ontregelen, waardoor Ajax een aantal malen gevaarlijk voor het doel kon komen. Dit resulteerde dan ook al snel tot een doelpunt als de zich vrijgelopen spits de hem geboden kans weet af te ronden. Daarna wordt het voor de jonge ooievaars steeds moeilijker om het gewenste spel tot uitvoering te brengen. ADO Den Haag kon de bal moeizaam in de ploeg houden. Ajax kon hierdoor steeds gevaar voor het Haagse doel op duiken en kwam dan ook op een 3-0 voorsprong. Vlak voor tijd behoed David van de Riet zijn ploeg van een grotere nederlaag als hij de baas blijft in de 1:1 situatie met een Ajax aanvaller.

Kortom een nederlaag tegen een betere tegenstander. Volgende week komen de leeftijd genoten uit de lichtstad naar het Zuiderpark. Aanvang 12.30 uur.