Na een aantal oefen wedstrijden is daar dan de eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2017/2018 tegen PSV. Direct na de aftrap in de eerste minuten van de wedstrijd gebeurde er van alles. Na een bal aanname van Noah van Geenen bleef de bal onder zijn voet liggen en kwam PSV er razend snel uit richting de goal van ADO Den Haag en scoorde uit buitenspel positie dus bleef het 0-0.

Nog geen 2 minuten later in de 4e minuut lag de bal op de penalty stip in het voordeel van ADO Den Haag na een overtreding op Achraf Douiri. Noah van Geenen eiste de bal op, maar helaas faalde hij in de afwerking dus na de eerste 5 minuten nog 0-0. In de 9e minuut van de wedstrijd was daar een mooie aanval van ADO Den Haag via Maarten Rieder die met een mooie diepe bal Hugo Botermans lanceerde en ADO Den Haag op een verdiende 1-0 voorsprong schoot.

ADO Den Haag ging goed verder en was de betere partij. Na ongeveer 20 minuten was er een onduidelijke gele kaart voor Lucas Leverland. De scheidsrechter gaf een gele kaart aan hem zonder het spel dood te leggen(scheidsrechter gaf dit toe in de rust), zodoende ging dat onder andere aan Lucas Leverland voorbij. In de 24e minuut kwam PSV onnodig op gelijke hoogte 1-1. ADO Den Haag pakte de draad op maar in de 36e minuut was daar de 2e gele kaart voor de hevig verbaasde Lucas Leverland dus moest ADO Den Haag verder met 10 man. Ondanks een man minder hield ADO Den Haag stand tot de rust.

In de rust volgde een bespreking van beide trainers en kreeg het elftal een duidelijke opdracht mee. Met goede moed kwamen de spelers van O19 de kleedkamer uit en begon aan de 2e helft. Het mag gezegd worden ADO Den Haag deed het goed ondanks een man minder. Na diverse wissels aan Haagse kant bleef ADO Den Haag nog steeds overeind ondanks die man minder. Helaas was er in de 65e minuut van de wedstrijd een tweede gele kaart voor Nadir Achabar dus moest ADO Den Haag verder met 9 man. Na weer enkele wissels en positie wisselingen in het veld hield ADO Den Haag goed stand. Helaas was daar dan toch in de 73e minuut van de wedstrijd de 1-2 voor PSV. Na een afstandschot werd keeper Timon Fikkert verrast en verslagen.

Ondanks dit alles ging ADO Den Haag gewoon verder en bleef voetballen. Moe gestreden maakte PSV in de 86e minuut toch ook nog de 1-3 en dit was ook gelijk de eindstand. Ondanks het veld overwicht van spelers in het voordeel van PSV, toch goed gespeeld namens de gehele staf en op naar FC Utrecht.

Opstelling: Timon Fikkert, Maarten Rieder, Noah van Geenen,Nadir Achabar, Lucas Leverland, Rabbi Mwenda, Donovan de Groot (53e Emre Bilgi), Lance Duijvestijn (Jean Fritz Boom), Hugo Botermans (58e Yahya Boussakou), Mohammed Chih (50e Cas van Altena) en Achraf Douiri (75e Ousmane Barry)

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto's.