Vanwege de vroege start op de zaterdagochtend, vertrok ADO Den Haag O13 al op vrijdagavond richting Noord Limburg. De 2 overnachtingen werden gehouden in jeugdherberg Hegelsom, op een steenworpafstand van Grubbenvorst, alwaar het grote D-top jeugdtoernooi werd gehouden van VVV Venlo in samenwerking met de plaatselijke GFC'33.

De 1e wedstrijd op zaterdag werd gespeeld om 11.00, direct na de opening van het toernooi om 10.00, tegen VVV Venlo. Helaas werd deze met 0-1 verloren. De tweede wedstrijd was tegen het Deense Brondby IF en dit werd een spektakelstuk als ware het een finale in de Champions League! Met niet alleen hoogstaand voetbal, maar ook vele kansen, heen en weer, met veel doelpunten....en niet te vergeten de spanning. Sem Yvel mocht in de 2e minuut al aanleggen voor een vrije trap net buiten het 16 metergebied van de Denen. Hij schoot de bal direct en buiten bereik van de Deense keeper, in de verre hoek; 1-0. Enkele minuten erna kreeg Marciano Costella de 2e kans voor de Hagenaars maar schoot de bal op de binnenkant van de paal maar trof geen doel. Direct daarna maakte Brondby de gelijkmaker. Feliciano de Ruijter moest op een gegeven moment aan de noodrem trekken, na een Deense uitbraak, dus een strafschop en doelpunt, 1-2. Na de rust legde wederom Sem Yvel de bal, maar nu aan de andere kant van het veld, neer voor weer een vrije trap en schoot deze binnenkant paal binnen 2-2. Niet lang daarna mocht dezelfde speler een penalty nemen en ook deze trof doel. Zodoende kon de 3-2 voor ADO Den Haag genoteerd worden. Vanaf de aftrap liep de aanvaller van Brondby richting Sem Buvelot en maakte heel gemakkelijk de 3-3. Vlak voor tijd scoorde ADO Den Haag de winnende goal en won met 4-3.

Na de uitgedeelde lunchpakketten kon ADO Den Haag zich klaarmaken voor de 3e wedstrijd op de zaterdag tegen het Maastrichtse MVV. Deze wedstrijd werd gewonnen met maar liefst 5-1 door doelpunten van Nani Bryson (2×), Raydrian Cornelia (2×) en Ties Fles.

Zondag was de eerste wedstrijd tegen FC Twente, de latere winnaar van het toernooi, en deze wedstrijd werd met 4-2 verloren. Aan Haagse kant werd er door Nani Bryson en Raydrian Cornelia gescoord.

D
e laatste poulewedstrijd moest ADO Den Haag tegen het sterke VFB Stuttgart uit Duitsland. Deze wedstrijd werd geflatteerd met 0-3 verloren waarbij ADO Den Haag pech had met enkele arbitrale beslissingen. Zodoende kon ADO Den Haag zich opmaken voor de strijd om de 7e en 8e plaats en wel tegen FC Volendam. Deze wedstrijd liet het ware gezicht van ADO Den Haag O13 zien en werd met maar liefst 5-1 gewonnen en dat was na de wedstrijd tegen VFB Stuttgart al een compliment waard!

Sem Yvel

Uiteindelijk eindigde ADO Den Haag dit leuke en sterke toernooi op een 7e plaats en werd Sem Yvel topscorer van het toernooi.