Het is ADO Den Haag O17 niet gelukt om de 2e thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten, tegen PEC Zwolle O17 werd er onnodig met 2-3 verloren. ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd wat al in de 1e minuut de 1e kans opleverde een voorzet van Anthony Roeg ging net aan Joppe Dekker voorbij. Beide ploegen maakten er van het begin een leuke wedstrijd van door beide voor de aanval te kiezen. De eerste Zwolse kans was er in de 13e minuut een kopbal van Maikel Bosch ging over. Nog in de zelfde minuut was het aan Haagse zijde wel raak, met een strak schot bracht O16 speler Evan Rottier de 1-0 op het scorebord.

Vanaf de aftrap na deze goal nam PEC Zwolle wel gelijk het initiatief was in de 15e minuut met een schot die via de onderkant lat weer het veld insprong. In de 28e minuut leek de 2-0 eraan te komen maar Anthony Roeg kon een pass van Sem Steijn niet doeltreffend afronden. Een minuut later was het Jeraily Hose die de 1-1 maakte, en hierna was ADO Den Haag de greep op de wedstrijd een beetje kwijt. PEC Zwolle kwam meer in de wedstrijd wat in 34e minuut leidde tot de 1-2 via Jeffrey Dijkstra, die matig uitverdedigen van ADO Den Haag resoluut afstrafte.

Na de rust, waarin trainer Mark Schuur Daan Hartemink wisselde voor Carlo de Gelder, probeerde ADO Den Haag de wedstrijd weer naar hun hand te zetten. Wat in de 53e minuut werd beloond met de 2-2, Sem Steijn schoot deze prachtig binnen,  nadat Joppe Dekker in eerste instantie op de lat had geschoten was het Sem Steijn die alert reageerde. Na de 2-2 probeerden beide ploegen nog wel de winst naar zich toe te trekken. PEC Zwolle had de meeste kansen, maar het was doelman Jack Morauw die ADO Den Haag op de been hield.

Toch was het in de 77e minuut Juules Kwant die de ploeg van Alexander Palland de winst bezorgde, daarbij geholpen door de hele Haagse verdediging, die bij de voorzet helemaal niks deden waardoor Kwant  de 2-3 kon binnen schieten. De kopbal van Sem Steijn in de extra tijd bracht daar  geen verandering meer in. Volgende week speelt O17 de uitwedstrijd tegen FC Groningen, hopelijk kunnen dan de eerste punten van deze competitie  worden behaald.

Opstelling ADO Den Haag: Jack Morauw, Donmellow le Couvreur, Timo de Vreede, Kai Verbeek, Baris Koc, Daan Hartemink (41e Carlo de Gelder), Anthony Roeg (65e Rini van der Walt), Lorenzo van Kleef, Evan Rottier, Sem Steijn en Joppe Dekker

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.