Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma voor ADO Den Haag O15. Onder goede weersomstandigheden kon de wedstrijd na een vertraging van een kwartier beginnen. ADO Den Haag speelde de eerste 15 minuten redelijk en dat gaf al meteen goede hoop op het vervolg.Twee schoten echter, waarvan één uit een vrije trap, kwamen recht op de keeper van FC Volendam af, die hier geen moeite mee had. ADO Den Haag leek sterker, maar kon er nog niet van profiteren.

Beide elftallen werden echter slordiger en zodoende deinde het spel op en neer. FC Volendam zette het voorin goed vast en heeft het verdedigend redelijk op orde. ADO Den Haag had daar moeite mee en hiervan konden de Volendammers bijna profiteren. In de allerlaatste minuten van de eerste helft werd dit ook bijna beloond. Eén schot van Volendamse zijde ging over en met twee snelle buitenspelers konden zij voor gevaar zorgen voor de goal van Lars Wassenaar.

In de 30e minuut caramboleerde de bal zodanig voor het doel van ADO Den Haag dat een doelpunt onvermijdelijk was, maar deze ging er wonderwel niet in. De ruststand bleef daardoor steken op 0-0. In de tweede helft ging het een stuk beter en kon Delano Costella in de 41e minuut de bal na een voorzet van Pharell de Macker er in prikken, 0-1. Lang bleef deze stand op het scorebord staan en kreeg ADO Den Haag zelfs kansen om de score te verhogen.

Als de wedstrijd dan al ver in blessuretijd is werd aan FC Volendam nog een vrije trap toegekend, net buiten het 16-meter gebied van ADO Den Haag. Tot ontzetting van alles dat ADO Den Haag lief is, vloog deze goed genomen vrije trap, buiten het bereik van Lars Wassenaar, de touwen in, 1-1. Hierna floot de scheidsrechter toch echt af en keerde het team met een punt terug uit Volendam. ADO Den Haag heeft bij vlagen fantastisch gespeeld, maar we kunnen concluderen dat de winst uit handen is gegeven. Teambelang gaat immers boven eigen belang en er was niet altijd die 100% inzet die we mogen verwachten van het team. Weliswaar is de wedstrijd niet verloren en dat is dan ook weer een lichtpuntje. Volgende week staat Sparta Rotterdam op het programma en dan zal het team wederom 100% inzet moeten tonen.