Voor de derde competitieronde speelde ADO Den Haag onder 19 zaterdag een thuiswedstrijd tegen NEC/FC Oss onder 19. NEC/FC Oss had de eerste 2 wedstrijden indruk gemaakt door een ruime zege tegen Sparta en winst bij PSV. ADO Den Haag onder 19 moet zijn draai nog vinden en was in beide verliespartijen tegen PSV en FC Utrecht zeker niet de mindere, maar lukte het niet om doelpunten te maken.

ADO Den Haag onder 19 begon goed aan de wedstrijd tegen NEC/FC Oss en al in de 6e minuut kopte Hugo Botermans op de lat na een goede voorzet van Yahya Boussakou. In de 18e minuut kwam NEC/FC Oss uit het niets op een 0-1 voorsprong na een kopbal van Joep Engelen uit een vrije trap. ADO Den Haag was de betere ploeg in de 1e helft zonder tot grote kansen te komen. In de 33e minuut leek ADO Den Haag op gelijke hoogte te komen. Na een mooie actie van Yahya Boussakou gaf hij Mohamed Chih een vrije schietkans vanaf 11 meter, maar zijn inzet ging helaas naast het Nijmeegse doel waardoor de ruststand 0-1 was.

In de 2e helft begon ADO Den Haag sterk en dwong in de eerste minuten een tweetal corners af zonder tot grote kansen te komen. De eerste kans in de 2e helft is in de 54e minuut voor ADO Den Haag als een strakke voorzet nog maar net tot corner kan worden getikt door een verdediger van NEC/FC Oss. Vanuit de toegekende corner krijgt Tyrone Owusu nog een schietkans, maar zijn inzet gaat over. ADO Den Haag zakt hierna wat terug en NEC/FC Oss wordt gevaarlijker. In de 74e minuut moet Timon Fikkert schitterend redden na een kopbal in de bovenhoek.

Het is helaas uitstel van executie want in de 78e minuut krijgt Stijn van den Broek de bal vrijstaand op de rand van de 16 meter en zet met een schot Timon Fikkert op het verkeerde been 0-2. ADO Den Haag schut wakker en probeert nog een resultaat te halen. In de 79e minuut is er een schot in het strafschopgebied van Yahyua Boussakou, maar hij kan de keeper van NEC/FC Oss niet verrassen. In de 88e minuut komt ADO Den Haag terug in de wedstrijd. Yahya Boussakou scoort met een strak schot in de benedenhoek de aansluitingstreffer 1-2. ADO Den Haag gaat vol voor de gelijkmaker en wordt ruim in blessuretijd bijna hiervoor beloond. Na een goede actie kan Yahya Boussakou de bal voorzetten en Samuel Chromek kopt goed in, maar zijn inzet beland helaas op de lat. Vlak hierna fluit de goed leidende scheidsrechter van Griensven voor het einde van de wedstrijd en staat ADO Den Haag onder 19 wederom onnodig zonder punten. Komende woensdag speelt ADO Den Haag de volgende competitiewedstrijd en op Het Kasteel in Rotterdam is Sparta dan om 18.30 uur de volgende tegenstander.