Voor de 4e competitieronde trok ADO Den Haag onder 19 woensdagavond richting Rotterdam om op Het Kasteel te spelen tegen Sparta onder 19. In de vorige wedstrijden had ADO Den Haag onder 19 goed voetbal laten zien, maar zag dat niet worden omgezet in punten. Om mee te blijven doen voor de bovenste 8 plaatsen was een overwinning tegen Sparta noodzakelijk. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en in de 11e minuut kwam Sparta op een 1-0 voorsprong via Ibrahim Dervisoglu. Dit was een tegenslag zo vroeg in de wedstrijd, maar ADO Den Haag zakte niet in en ging vol voor de gelijkmaker. Doordat beide ploegen graag wilden was de eerste helft rommelig met veel omschakelmomenten.

Uit een van deze omschakelmomenten kwam de bal bij Donovan de Groot die Yahya Boussakou diep stuurde en hij werd onreglementair gestopt in het strafschopgebied en ADO Den Haag kreeg een penalty. Deze werd helaas door Tyrone Owusu op de lat geschoten. Toch kwam ADO Den Haag nog voor de rust op gelijke hoogte. Uit een corner kopte Lance Duijvestijn in de 44e minuut ADO Den Haag naast Sparta zodat er gerust werd met 1-1. In de 2e helft was het een open wedstrijd met veel ruimte en twee ploegen die speelden om te winnen. Voor beide doelen waren er kansen maar de doelpunten waren schaars. In de 65e minuut wisselde trainer Edwin Grunholz tactisch en bracht middenvelder Lorenzo van Kleef voor aanvaller Donovan de Groot. Door deze wissel kreeg ADO Den Haag het middenveld in handen. Het ontstane overwicht werd in de 81e minuut door ADO Den Haag omgezet in een voorsprong. Na een goede voorzet van Emre Bilgi kon Lorenzo van Kleef met een mooi schot scoren (1-2).

Sparta probeerde nog wel aan te dringen om een slotoffensief te ontketenen maar ADO Den Haag onder 19 stond prima en gaf geen kansen meer weg en won zo deze belangrijke wedstrijd met 1-2. Komende zaterdag gaat ADO Den Haag onder 19 op bezoek bij Willem II dat met een punt meer op de 7e plaats van de ranglijst staat.

Opstelling: Youri Schoonderwalt, Tyrone Owusu, Jean Fritz Boom, Noah van Geenen, Lucas Leverland (57e Ilounga Patta), Maarten Rieder, Donovan de Groot (65e Lorenzo van Kleef), Lance Duijvestijn, Emre Bilgi (85e Ousmane Barry), Mohamed Chih (29e Rabbi Mwenda) en Yahya Boussakou

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.