Zaterdag speelde ADO Den Haag onder 19 de uitwedstrijd tegen Willem II onder 19. Willem II stond 1 punt boven ADO Den Haag dus voor beide teams een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de top 8 te houden. In de eerste helft was ADO Den Haag de bovenliggende partij zonder ook maar een moment echt gevaarlijk te worden. Vandaar dat 0-0 een logische ruststand was.

Na de thee en met twee verse krachten, waarvan een gedwongen, bleef ADO Den Haag de beter voetballende ploeg. Nadat Delano Ladan in de 55e minuut eerst nog vol de doelpaal had getroffen, was het Lance Duijvestijn die voor de 0-1 zorgde. Na een geblokt schot van Tyrone Owuse was Lance Duijvestijn attent om de bal in het doel te schieten.

Hierna ging Willem II wat meer risico nemen zonder echt gevaarlijk te worden. De Hagenezen kregen hierdoor in de omschakeling wat meer ruimte. In een van die momenten is het Delano Ladan die zich in de 75e minuut knap vrijspeelt en de bal op fantastische wijze onhoudbaar voor de keeper binnenschiet 0-2.

Willem II gaat nu nog meer risico's nemen wat ook resulteert in twee goede mogelijkheden waarvan de eerste jammerlijk wordt gemist en de tweede uitstekend wordt gekeerd door Youri Schoonderwaldt. In de laatste minuut is het Mohammed Chih die voor het slotakkoord zorgt door de 0-3 binnen te tikken na een voorzet van Yahya Boussakou. Al met al een verdiende overwinning voor ADO Den Haag dat door deze overwinning weer volop in de race is voor de kampioenspoule.

Opstelling: Youri Schoonderwalt, Tyrone Owusu, Jean Fritz Boom (45e Noah van Geenen), Hennos Asmalash (86e Ilouna Patta), Nadir Achabar, Maarten Rieder, Donovan de Groot 973e Rabbi Mwenda), Lance Duijvestijn, Delano Ladan, Lorenzo van Kleef (45e Mohamed Chih) en Yahya Boussakou

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.