ADO Den Haag O15 moest zaterdag de competitiewedstrijd uit tegen FC Utrecht spelen.
FC Utrecht staat bekend om zijn fysieke kracht, dus het beloofde een aardige wedstrijd te worden. In de eerste helft voert ADO Den Haag de boventoon en legt met goed voetbal een aardige pot op de mat. Er ontstaan ook diverse kansjes om de score te openen, zeker als in de 25e minuut Abdulrahman Sango de bal er net niet in weet te lopen na een voorzet van Delano Costella. ADO Den Haag bleef dominanter en kon FC Utrecht in de tang houden.

Pas in de 35e minuut kreeg FC Utrecht een dot van een kans. Een voorzet werd fantastisch ingekopt, maar Kilian Nikiema voorkwam op spectaculaire wijze met een katachtige beweging het doelpunt van FC Utrecht. Ruststand bleef daardoor steken op 0-0.

In de tweede helft begon ADO Den Haag iets minder sterk als in de eerste helft. Toch lukte het de Hagenaars de score te openen. Als Pharell de Macker de bal voor geeft, kan de keeper de bal nog net weg tikken. De bal verdwijnt bijna vanzelf in het doel, maar Delano Costella haalt alle twijfel weg en ramt de bal tegen het net, 0-1. FC Utrecht komt even later in de 54e minuut weer langszij door het benutten van een penalty, 1-1. Dan sluipt de onzekerheid in het team van ADO Den Haag en in een mum van tijd staan de Hagenaars plots met 3-1 achter.

De laatste 5 minuten zijn echter weer voor ADO Den Haag en wordt Pharell de Macker perfect bediend, waarna hij alleen voor de keeper beheerst in kon schieten, 3-2. Het bleef spannend, maar zelfs de 4 minuten extra tijd mochten niet baten voor de ploeg uit Den Haag. FC Utrecht heeft het fysieke voordeel in de 2e helft goed naar zich toe getrokken. ADO Den Haag heeft wel positief en bij vlagen heel goed voetbal laten zien. Dat moet de uitgangspositie worden voor de volgende wedstrijd, aankomende zaterdag thuis tegen PSV.

Opstelling: Kilian Nikiema, Sam Li (52. Jay Raghoebarsing), Emre Ates, Mika Lommers, Steven Frankhuizen, Finn van Breemen, Pharell de Macker, Richelino Landveld (50. Anthony Costella), Delano Costella, Khallil Dahmani, Abdulrahman Sango (68. Tino Dimitrijevic)

Met dank aan mevrouw Lommers voor de foto’s.