Afgelopen zaterdag speelde ADO Den Haag O15 de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch O15. Aangezien het scenario van de laatste wedstrijden "net niet" was, moest het er tegen de mannen uit Brabant maar eens van komen. Zorgdragen dat er drie punten mee komen naar Den Haag. De eerste helft wordt er door ADO Den Haag goed gevoetbald en dat resulteerde al in de 11e minuut in een doelpunt. Wanneer Pharell de Macker vanaf rechts de bal voor kan zetten is het Tino Dimitrijevic die de bal in de touwen jaagt, 0-1.

Na wel geteld drie minuten is het weer raak. Met een prachtige beweging passeert Abdulrahman Sango, na een mooie steekpass van Tino Dimitrijevic, de keeper en tekent de 0-2 aan.  FC Den Bosch kreeg wel wat ruimte om dichtbij het doel van Lars Wassenaar te komen, maar in de eerste 20 minuten leverde dat op een kop kans na, niet veel op.

ADO Den Haag zet door en komt zelfs op een 0-3 voorsprong na een voorzet van Abdulrahman Sango, waarna Pharrel de Macker het karwei afmaakte. FC Den Bosch ziet dat ADO Den Haag even op adempauze komt en scoort de 1-3 in de 22e minuut. De eerste 20 minuten van de eerste helft heeft ADO Den Haag uitstekend voetbal laten zien, jammer dat het inzakte na het doelpunt van FC Den Bosch. De ruststand is 1-3.

Na rust zien we ineens een ander ADO Den Haag dat vergeet te voetballen in de eerste 10 minuten. FC Den Bosch is niet bij machte om hiervan te profiteren. Opmerkelijk is dat de scheidsrechter in de 59e minuut een doelpunt van de Hagenaars afkeurt en inmiddels is begonnen met het strooien van gele kaarten. ADO Den Haag moet het voetballend oplossen en komt er in het tweede gedeelte van deze helft beter uit.

In de 64e minuut wordt Delano Costella onderuit gehaald, na een pass van Tino Dimitrijevic, en de scheidsrechter besluit om een penalty toe te kennen. Delano Costella neemt de penalty zelf en is trefzeker, 1-4. In de laatste minuten houdt ADO Den Haag de voorsprong vast en kunnen de drie punten meegenomen worden naar Den Haag. Het team heeft zich, zeker in de eerste helft, van zijn beste kant laten zien en hoewel het even wegzakte in de tweede helft, gezorgd om als team de overwinning naar zich toe te trekken.  Eerstvolgende competitiewedstrijd is thuis tegen Ajax op 28 oktober. Aankomende zaterdag wordt er geoefend tegen Cambuur Leeuwarden.

Opstelling: Lars Wassenaar, Steven Frankhuizen, Emre Ates, Jay Raghoebarsing (68. Diego Lopes), Yassine Ben Salah, Finn van Breemen, Pharell de Macker (42. Delano Costella), Anthony Costella, Anbdulrahman Sango, Richelino Landveld (57. Khallil Dahmani) en Tino Dimitrijevic

Met dank aan mevrouw Lommers voor de foto's.