ADO Den Haag O17 is er zaterdag 28 oktober niet in geslaagd om de tegen Feyenoord O17 een overwinning te behalen. Na een 0-0 ruststand wonnen de Rotterdammers wat geflatteerd met 1-3. De eerste 3 minuten zat het ADO Den Haag O17 niet echt mee. Een overtreding van Matthijs Westra werd door scheidsrechter Huijs bestraft met een strafschop voor Feyenoord en een gele kaart voor Matthijs Westra. Doelman Jack Morauw hield zijn ploeg in de wedstrijd door de strafschop van Crysencio Summerville te stoppen.

In de 1e helft speelden beide ploegen vol op de aanval en dat leverde een leuke wedstrijd op voor het publiek. Zowel Feyenoord als ADO Den Haag hadden nog al wat spelers die niet inzetbaar waren, maar dit deed aan de strijd niets af. Feyenoord probeerde in de omschakeling ADO Den Haag pijn te doen, maar de ploeg van stage-trainer Tom Beugelsdijk hield knap staan en nam gaande weg de 1e helft wat meer het initiatief in handen.

Na de rust ging ADO Den Haag verder waar het in de 1e helft mee was begonnen. In de 45e minuut werd een corner van Sem Steijn door Joppe Dekker ingekopt maar doelman Koorevaar kan deze kopbal onschadelijk maken. Joppe Dekker leidde wel de 1-0 voor ADO Den Haag toen zijn voorzet in de 49e minuut door Anthony Roeg werd binnen gekopt.

Helaas was de Haagse vreugde van korte duur want 2 minuten later was het Stan Maas die Feyenoord op gelijke hoogte bracht. Hierna gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning. Feyenoord had hierbij wel de hulp van de ADO Den Haag verdediging voor nodig. 5 minuten voor einde stond de Haagse verdediging niet goed in de dekking, waardoor Abdelouafi Belarbi de 1-2 binnen kon schieten.

Trainer Mark Schuur wisselde hierop gelijk verdediger Matthijs Westra voor spits Rini van der Walt, om zo te proberen de gelijkmaker te forceren. Dat in de laatste minuut Feyenoord nog de 1-3 scoorde was voor de statistiek. Volgende week speelt ADO Den Haag O17 uit tegen FC Twente O17 hopelijk zetten ze dan de positieve insteek van deze wedstrijd voort.

Opstelling ADO Den Haag: Jack Morauw, Denso Kasius, Timo de Vreede, Matthijs Westra (74e Rini van der Walt), Baris Koc, Kai Verbeek, Anthony Roeg, Lorenzo van Kleef, Jair Bleeker, Sem Steijn en Joppe Dekker

Met dank aan de heer Van Kleef voor de foto’s.