Zaterdag 28 oktober stond voor ADO Den Haag O19 de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. In de voorbereiding was nog met 3-2 verloren van Vitesse. Voor het behalen van de kampioenspoule was deze wedstrijd voor beide teams van belang. Je kon dus wel spreken van een 6 punten wedstrijd. Het is ADO Den Haag dat in de openingsfase het initiatief neemt zonder dat het echt gevaarlijk kan worden . Toch komen de Hagenezen op voorsprong als Lance Duijvestijn de bal uit een hoekschop op schitterende wijze in de bovenhoek kopt 0-1.

Lance Duijvestijn

ADO Den Haag lijkt de wedstrijd hierna onder controle te hebben, maar slordig balverlies zorgt ervoor dat Vitesse de stand kan gelijktrekken. Toch zal ADO Den Haag met een voorsprong de rust ingaan als Emre Bilgi na een mooie aanval voor de 1-2 zorgt.

Emre Bilgi

Na de thee is het Vitesse dat ADO Den Haag gelijk onder druk zet zonder overigens tot echte kansen te komen. De Hagenezen hebben in deze fase moeite om nog tot een redelijke aanval te komen. Na een minuut of twintig weet ADO Den Haag zich weer onder de druk uit te voetballen en zelf weer aan aanvallen te denken. Na een klein half uur is het Emre Bilgi die zichzelf en Samuel Chromek met een beweging vrij voor de keeper zet en het is Samuel Chromek die dit buitenkansje wel op waarde weet in te schatten 1-3.

Samuel Chromek

Vitesse probeert nog om de aansluitingstreffer te forceren, maar het is de ingevallen Donovan de Groot die in de omschakeling goed vrijgespeeld voor de 1-4 zorgt.

Donovan de Groot

ADO Den Haag speelt hierna een gewonnen wedstrijd en vergeet alleen om de score nog hoger te laten uitvallen. Een belangrijke overwinning voor O19 en met deze overwinning doen de Hagenezen goede zaken in de race om de kampioenspoule.

Opstelling ADO Den Haag: Youri Schoonderwalt, Tyrone Owusu, Noah van Geenen (85e Lucas Leverland), Nadir Achabar, Cas Altena (75e Levi Berends), Maarten Rieder (85e Ilounga Pata), Yahya Boussakou, Lance Duijvestijjn, Samuel Chromek, Mohamed Chih (70e Rabbi Mwenda) en Emre Bilgi