ADO Den Haag O15 nam het afgelopen zaterdag op tegen de leeftijdgenoten uit Amsterdam, Ajax O15. Op papier een lastige opgave, maar de opgaande lijn bij ADO Den Haag O15 gaf toch enige hoop op een redelijk resultaat. ADO Den Haag begint dan ook met het geven van vol druk op Ajax. Er is nog niet veel aan de hand op het moment dat er bij een ongelukkige inspeelbal van Lars Wassenaar, Ajax de bal veroverde. Het schot dat hier uit volgde belandde op de paal en in de rebound kon de doelman van ADO Den Haag het doelpunt voor Ajax in de 2e minuut niet meer voorkomen.

Een half uur later moest de ongelukkige Lars Wassenaar ook nog eens geblesseerd uitvallen, met een, naar nu is gebleken, breukje in de enkel. Alhoewel ADO Den Haag geen slechte wedstrijd speelde, kunnen zij de schaarse kansen in de eerste helft niet verzilveren. Hetgeen ook gezegd kan worden over Ajax, dat wel sterk bleek in de omschakeling. Ruststand 0-1.

In de tweede helft zet Ajax er een tandje bij. Toch blijven de kansen voor ADO Den Haag komen om de wedstrijd gelijk te trekken. In de 44e minuut is het toch Ajax dat via een voorzet, simpel in kan koppen, 0-2. Als een vrije trap van Ajax in de 52e minuut strak in de bovenhoek van het goal wordt geschoten, is de wedstrijd gespeeld, 0-3. Heeft ADO Den Haag zich wederom te kort gedaan, is de brandende vraag?

ADO Den Haag heeft het Ajax wel moeilijk gemaakt, maar zag vooralsnog geen mogelijkheden om de opgelegde kansen af te maken en om te zetten in doelpunten. Opnieuw heeft ADO Den Haag goed gespeeld, maar toonde net even minder venijn dan de tegenstander. Wellicht kunnen de mannen van Rick Hoogendorp en Leo Koswal de kopjes rustig krijgen voor de komende wedstrijd thuis tegen Vitesse.

Opstelling ADO Den Haag O15: Lars Wassenaar (30. Kilian Nikiema), Sam Li (60. Diego Lopes), Emre Ates, Mika Lommers (45. Jay Raghoebarsing), Steven Frankhuizen (60. Yassine Ben Salah), Finn van Breemen, Pharell de Macker, Anthony Costella, Delano Costella, Khalill Dahmani (50. Tino Dimitrijevic), Abdulrahman Sango