Voor de volgende wedstrijd togen de jonge ooievaars richting de Domstad om daar een goed gevolg te geven op wedstrijd van twee weken geleden toen FC Twente op en 5-0 nederlaag werd getrakteerd. Trainer Martijn Reuser kon geen gebruik maken van Denso Kasius die met de O17 mee was. Wail Hakil en David van der Riet zijn op de terug weg na een blessure maar nog niet fit genoeg om aan te sluiten. Voordat alle toeschouwers een plekje langs te de lijn hadden gevonden keek ADO Den Haag O16 al tegen een achterstand. Na een foutieve inspeelbal wist de aanvaller wel raad met de geboden mogelijkheid. Hij faalde dan ook niet in het duel met Hugo Wentges. Voor ADO Den Haag bleef het na deze 1-0 lastig om onder de druk vandaan te komen. FC Utrecht was steeds iets sneller bij de bal en was met schoten in de deze fase de gevaarlijkste ploeg. Na een half uur kwam ADO Den Haag O16 wat beter in de wedstrijd en wist in deze fase ook de gelijkmaker te noteren, als de in de diepte weglopende Evan Rottier, via een sublieme dieptebal van Jesse Reinders, wordt bedient en ook de doelman te slim af is.

Evan Rottier

ADO Den Haag O16 bleef het initiatief houden om voor de rust nog op voorsprong te komen. Toch zou er gerust gaan worden met 1-1. ADO Den Haag O16 dacht al snel op een voorsprong te komen maar ziet de rebound, na het schot van Jermain Blanchard, van Jesse Spaans geannuleerd worden wegens buitenspel.

Jesse Spaans

Toch zou ADO Den Haag op een 2-1 voorsprong komen als wederom Evan Rottier op de juiste plaats staat als het schot van Jesse Reiders pardoes voor zijn voeten komt en hij niet faalt in zijn afronding. Hugo Wentges is halverwege de 2e helft nog een paar keer belangrijk met een paar goede reddingen zodat de voorsprong gehandhaafd blijft.

Hugo Wentges

ADO Den Haag blijft opzoek gaan naar de eventuele verlossende 3e treffer. Jesse Spaans was daar het nog het dichtste bij maar ziet zijn inzet gered worden door de Utrechtse doelman. En zoals het oude Tibetaanse spreekwoord luidt: “Als je hem zelf niet maakt doet de tegenstander het”. En zo gebeurde het ook als in blessuretijd FC Utrecht de 2-2 binnen kopt. Zodoende wordt er maar een punt mee genomen richting de Hofstad. Volgende week komen de leeftijdsgenoten van AZ Alkmaar richting het Zuiderpark. Aanvang is om 12.30 uur.

Opstelling ADO Den Haag O16: Hugo Wentges, Sem Zeeman, Steyn Wijsman (51e Jesse Jansen), Zakaria Amallah, Dave Star, Jesse Reinders, Samir Bouchattaui (60e Jay Huis), Atilla Agriman (51e Faissel Zefri), Evan Rottier, Jesse Spaans, Danyel Sikkens (41e Jermain Blanchard)