ADO Den Haag O17 heeft zaterdag, onder toeziend oog van ADO Den Haag persvoorlichter Ronald van der Geer, de tweede overwinning van het seizoen behaald, in Hengelo werd er met 2-4 gewonnen van FC Twente O17. ADO Den Haag begon voortvarend aan de wedstrijd want reeds in de 2e minuut kwam het op een 0-1 voorsprong nadat een voorzet van Sem Steijn door Joppe Dekker werd binnen gekopt.

Hierna hield ADO Den Haag het initiatief al kwam FC Twente wel wat meer in de wedstrijd omdat ADO Den Haag dat toeliet. Aanvoerder Lorenzo van Kleef zag in de 13e minuut zijn actie tegenover een FC Twente speler door de goed leidende arbiter de Vink bestraft met een gele kaart. De wedstrijd had ADO Den Haag nu wel onder controle, maar een schot voorlangs van Anthony Roeg en een schot van Sem Steijn troffen geen doel. In de 27e minuut werd het dan alsnog 0-2. Na een prima actie van de weer goed spelende Kai Verbeek scoorde Sem Steijn.

Tot aan de rust had ADO Den Haag de wedstrijd goed onder controle en zo gingen de mannen van trainers Schuur en Lambooij aan de thee. Na rust probeerde FC Twente wel om de aansluiting te vinden en omdat ADO Den Haag nonchalant werd hadden zij hierin ook succes want in de 53e minuut scoorde FC Twente de 1-2. Gelijk nam ADO Den Haag weer het initiatief en in de 63e scoorde Anthony Roeg, na voorbereidend werk van Jair Blaaker, met een mooi boogballetje de 1-3 en bracht zo de marge weer op 2 doelpunten.

FC Twente gaf niet zomaar op en bracht 9 minuten voor tijd de spanning in de wedstrijd nog eenmaal terug door de 2-3 te scoren. In de 77e minuut stelde Rini van der Walt de zege veilig door op aangeven van Carlo de Gelder de 2-4 eindstand op het score bord te brengen. Hopelijk kan ADO Den Haag O17 komende zaterdag tegen AZ O17 deze lijn doortrekken. De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur op De Aftrap.

Opstelling ADO Den Haag: Jack Morauw, Denso Kasius (61e Carlo de Gelder), Timo de Vreede, Matthijs Westra, Baris Koc (73e Donmellow Lecouvreur); Kai Verbeek, Anthony Roeg, Lorenzo van Kleef, Jair Blaaker (69e Rini van der Walt), Sem Steijn (55e Daan Hartemink) en Joppe Dekker

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.