Zaterdag nam ADO Den Haag O15 het op in de uitwedstrijd tegen AZ Alkmaar O15. Beide teams wilden in het begin vol druk zetten en dat lukte AZ in de eerste helft iets beter dan ADO Den Haag. ADO Den Haag had gedurende die helft veel balverlies en speelde erg onrustig. Toch kregen de Hagenaars hun kansen. Emre Ates ziet zijn inzet uit een vrije trap in de 13e minuut net naast het doel van AZ verdwijnen. Vier minuten later wordt het schot van Delano Costella gered door de keeper. Uit de corner die daar op volgde wordt de bal voorlangs geschoten door Jay Raghboebarsing.

Jay Raghboebasing

Dan is er één moment van onoplettendheid tijdens het omschakelmoment van AZ. De verdediging van ADO Den Haag is te laat en AZ scoort eenvoudig de 1-0. Dit is tevens de ruststand. De tweede helft is ADO Den Haag een stuk dominanter en laat ook regelmatig goed voetbal zien. Er is een kans voor Pharrel de Macker met een schot voorlangs op aangeven van Emre Ates in de 43e minuut.

Emre Ates

ADO Den Haag wordt gevaarlijk in de diepte en vooral met de twee buitenspelers, Abdulrahman Sango en Pharell de Macker zijn dreigend. Helaas lukt het ADO Den Haag niet om de kansen ook daadwerkelijk te benutten. In de 66e minuut wordt ADO Den Haag een penalty onthouden na een charge op Pharell de Macker. Uit de corner kopt Emre Ates net naast.

Pharell de Macker

Een minuut later is het weer een late reactie bij ADO Den Haag op een omschakelmoment van AZ. De Alkmaarders profiteren wel en scoren de 2-0. De uitslag geeft een vertekend beeld, zeker gezien de sporadische kansen van AZ in de tweede helft. ADO Den Haag doet zich wederom te kort. Helemaal ontevreden over het getoonde spel hoeven de spelers van ADO Den Haag niet te zijn. Er is met dit team nog veel te halen en zeker wanneer de koppies wat rustiger worden en het team zijn voetbalkwaliteiten nog meer kan laten zien. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week zaterdag, thuis tegen Feyenoord.

Opstelling: Kilian Nikiema, Sam Li (35e Steven Frankhuizen), Jay Raghoebarsing, Emre Ates, Yassine Bensalah (47e Diego Lopes), Finn van Breemen, Abdulrahman Sango, Anthony Costella, Delano Costella, Khallil Dahmani (55e Chris van Eck) en Tino Dimitrijevic (35e  Pharell de Macker)