ADO Den Haag O17 heeft de zege van vorige week uit bij FC Twente O17 helaas geen vervolg kunnen geven. Zaterdag werd er zeer onverdiend met 0-1 verloren van AZ O17. De eerste kans van de wedstrijd was echter wel voor AZ, dat bij balverlies aan ADO Den Haag zijde, gelijk omschakelde maar doelman Julien van Nes keerde de inzet.

Hierna kreeg ADO Den Haag wel enkele kansen maar Anthony Roeg en Lorenzo van Kleef zagen een inzet niet bekroond met een doelpunt. Hier tegenover stelde AZ met een schot op de paal van Mohamed Taabouni . Toch kwam AZ in de 25e minuut op voorsprong door een goal van Khymo Jansen, naar later bleek het winnende doelpunt.

Na de 0-1 was AZ wel de iets betere ploeg maar ook na de rust konden zij de voorsprong niet vergroten. De beste kans op de gelijkmaker kreeg ADO Den Haag met een kopbal van Jair Blaaker, na een voorzet van Daan Hartemink, die net over ging. In de 68e minuut kreeg AZ nog een strafschop maar gelukkig voor ADO Den Haag ging de bal over.

ADO Den Haag had ook nog eens pech dat een goal van Donmellow Le Crouvreur ten onrechte werd afgekeurd door verder goed leidende scheidsrechter van Hal. Zelfs een schot net over in blessuretijd van aanvoerder Lorenzo van Kleef kon het tij niet meer keren. Volgende week uit bij PSV maar weer de opgaande lijn inzetten.

Opstelling ADO Den Haag O17: Julien van Nes, Carlo de Gelder, Timo de Vreede, Matthijs Westra (69e Rini van der Walt), Baris Koc, Kai Verbeek (73e Donmellow Lecouvreur), Sem Steijn, Lorenzo van Kleef; Anthony Roeg (64e Amin Essabri), Jair Blaaker en Joppe Dekker (41e Daan Hartemink)

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.