Voor de volgende wedstrijd reisde de Onder 16 Selectie onder leiding van Martijn Reuser richting de havenstad Rotterdam alwaar de leeftijd genoten van Feyenoord de volgende tegenstander waren. Er moest wel het een en ander geschoven worden met de doelmannen vooraf aangezien David van de Riet(geblesseerd) en Hugo Wengtes (geschorst na zijn rode kaart van vorige week) niet beschikbaar waren. Met internationaal Kilian Nikiema, kreeg deze week een oproep voor het Nederlands elftal O15, in het doel begon ADO Den Haag O16 aan de wedstrijd. De eerste 15 minuten speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Beide ploegen hadden af en toe balbezit zonder echt gevaarlijk voor het doel te komen. De eerste mogelijkheid voor rekening komen van ADO Den Haag als Evan Rottier net over het randje van buitenspel wordt aangespeeld en genadeloos afrond. Helaas voor de Haagse aanhang zou deze treffer worden geannuleerd. De op een hand tellende mogelijkheden werden onder leiding van Kilian Nikiema allemaal onschadelijk gemaakt.

Kilian Nikiema

ADO Den Haag wist hier tegenover een aantal mogelijkheden te creëren zonder echt gevaarlijk te zijn. De rust lijkt gehaald worden met een 0-0 stand, maar vlak voor het fluitsignaal wordt Evan Rottier volgens de scheidsrechter van dienst onreglementair verdedigd binnen het strafschopgebied. De gegeven penalty wordt door het “slachtoffer” Evan Rottier onberispelijk binnen geschoten waardoor ADO Den Haag met een 1-0 voorsprong gaat rusten.

Evan Rottier

De tweede helft komt Feyenoord furieus uit de startblokken maar kan wederom niet tot uitgespeelde kansen komen. In deze fase van de wedstrijd is het alleen maar verdedigen en dat gaat de ploeg prima af. Halverwege de 2e helft komen er ook nog een aantal counters van ADO Den Haag zijde maar deze kunnen niet worden verzilverd. Uiteindelijk zal ADO Den Haag met de volle winst aan de haal gaan. Trainer Martijn Reuser was dan ook uiterst tevreden met het resultaat. Hij had strijd en passie gezien om de voorsprong over de streep te trekken.