ADO Den Haag O17 is er zaterdag in de uitwedstrijd tegen PSV O17 niet in geslaagd om   drie punten mee terug te nemen uit Eindhoven. In een leuke wedstrijd trok PSV O17 met 3-1 aan het langste eind. Gezien het spelbeeld van de 1e helft was dat wel terecht. PSV dicteerde de wedstrijd en ADO Den Haag kwam maar sporadisch in de buurt van het Eindhovense doel. Daar tegenover stonden prima mogelijkheden voor PSV via Sidibe, Ihattaren en Vertessen.

Het enige gevaar van Haagse zijde kwam van Sem Steijn met een schot, na een voorzet van Anthony Roeg en een schot net naast van Kai Verbeek na goed voorbereidend werk van Sem Steijn en Jair Blaaker. Langzaam maar zeker kwam ADO Den Haag wat onder de druk uit maar op dat moment sloeg PSV via Sekou Sidibe in de 31e minuut toe, na een pass van Yorbe Verlessen bracht hij de stand op 1-0.

Na de rust ging ADO Den Haag driftig op zoek naar de gelijkmaker maar was het PSV dat in de 54e min op 2-0  kwam. Een voorzet van Nigel Thomas werd doeltreffend afgerond door Yorbe Verlessen. Nog geen minuut later was er al het Haagse antwoord Sem Steijn maakte na een combinatie met Lorenzo van Kleef de aansluitingstreffer 2-1.

Hierdoor kreeg ADO Den Haag moed en kwam ook wat meer in de wedstrijd. Helaas kwam de gelijkmaker er niet en maakte PSV in de blessuretijd nog de 3-1 via wederom Yorbe Verlessen. ADO Den Haag was zeker niet de mindere van PSV maar de individuele klasse van Sidibe, Ihattaren en Verlessen beslisten de wedstrijd in het voordeel van PSV.

Zaterdag a.s. speelt O17 om 15.00 op De Aftrap tegen SC Heerenveen O17. Hopelijk blijven dan de punten wel in Den Haag. Opstelling ADO Den Haag: Julien van Nes; Carlo de Gelder (68.Rini van der Walt), Timo de Vreede, Donmellow Le Couvreur, Matthijs Westra (59.Joppe Dekker); Kai Verbeek, Daan Hartemink (41.Quitin Rustveld), Lorenzo van Kleef©, Sem Steijn; Jair Blaaker en Anthony Roeg

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto's.