ADO Den Haag O13 heeft een volle voetbalagenda deze week. Woensdagavond mochten zij weer aantreden tegen de leeftijdsgenoten van PSV, na een goede overwinning afgelopen zaterdag tegen Willem II. ADO Den Haag zette direct druk vooruit en maakte het PSV gelijk heel moeilijk. Dit resulteerde ook in de eerste kans voor ADO Den Haag, Fabiano Rust werd na een goede balverovering op het middenveld, de diepte in gestuurd en legde vervolgens de bal goed breed op Raydrian Cornelia ter hoogte van de 16 meter, maar helaas werd zijn schot geblokt door de centrale verdediger van PSV.

Raydrian Cornelia

PSV dat naarmate de eerste helft vorderde toch een paar keer met het vaardige en bewegelijke middenveld tot aanvallen kwam via de rappe linksbuiten. Dit resulteerde echter tot geen echte uitgespeelde mogelijkheden voor de bezoekers. Mede door de goede samenwerking van het centrale duo, Roy Kruis en Nick Nagtegaal. ADO Den Haag en PSV gingen de rust in met 0-0. De 2e helft begon zoals de eerste helft met een fel en gedisciplineerd spelend ADO Den Haag. PSV kreeg weinig tijd voor een goede opbouw. In balbezit was ADO Den Haag brutaal aan de bal en hield het spel goed groot, door snel de flankspelers aan te spelen. Met name aan de rechterkant via Raydrian Cornelia was er veel dreiging richting het Brabantse doel. In de 53e moment kreeg ADO Den Haag dan toch loon na werken. Hadi Erol, die in de tweede helft Lorenzo Maasland verving, troonde zich net als vorige week matchwinnaar, door goed via de linkerkant naar binnen te snijden en beheerst binnen te schieten.

Hadi Erol

De laatste paar minuten werd een mooi tactisch schaakspel van beiden trainers om het gewenste resultaat te behalen. ADO Den Haag gaf de voorsprong niet meer weg en mocht zo zeer tevreden zijn over het vertoonde spel en de bereidheid. Aanstaande zaterdag wacht de derde competitiewedstrijd in een week tijd tegen NEC/FC Oss op de Aftrap om 12.30 uur.