Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. De wedstrijd was vervroegd naar 12.00 uur zodat we de wedstrijd op het hoofdveld mochten spelen. ADO Den Haag was nog niet van de kou naar de warmte gelopen en begon te slap en in minuut 2 stonden ze al met 1-0 achter. Dus moest er een tandje worden bijgezet en dat resulteerde dan ook verdiend in de 9e minuut in de 1-1. Na een goede assist Van Calvin Da Veiga Furtado naar Nassef Chourak en die schoot hem heel goed in. 2 minuten later krijgt Vitesse het spreekwoordelijke sinterklaas cadeau en mag vanaf de 11 meter de 2-1 maken. Hierdoor krijgt ADO Den Haag een klein mentaal tikje en de thuisploeg profiteert  gretig van onze fouten en brengt de stand op 3-1 na 17 minuten. ADO Den Haag komt in een iets betere fase van de wedstrijd waarin Nassef Chourak zijn wel bekende solo laat zien en hij vlak voor de 16 meter word gestopt via een overtreding en een vrije trap krijgt. Nassef Chourak gaat de vrije trap zelf nemen en schiet hem zeer mooi in de touwen en brengt de stand terug op 3-2 in de 27e minuut.

Nassef Chourak

Doordat ADO Den Haag niet goed staat te verdedigen krijgen ze helaas te veel doelpunten tegen en dat probleem is dan ook weer in de 31e  minuut als Vitesse de stand op 4-2 brengt hetgeen ook tevens de ruststand is.  De trainer wisselt voor de 2e helft enkele spelers en hoopt hiermee de wedstrijd te kunnen kantelen. Het begin van 2e helft is in ieder geval een stuk beter dan het begin 1e helft. Je ziet dat ADO Den Haag in de eerste 15 minuten zeker niet de mindere ploeg is. ADO Den Haag heeft zeker de intentie om nog met een positief resultaat weg te gaan. Helaas nadat de tijd verstrijkt heeft ADO Den Haag niet genoeg veerkracht meer om de wedstrijd te doen kantelen en de laatste fase wedstrijd was weer minder. Vitesse kon profiteren en bracht vlak voor tijd de eindstand van 5-2 op het scorebord. Wat gezien het verloop van de wedstrijd een geflatteerde uitslag is. Volgende week komt het elftal van FC Volendam bij ons op bezoek in het Zuiderpark. Dan moeten we weer proberen om de 3 punten te halen.